Dünya

Ayı yuvası sandı, içine girdiğinde gözlerine inanamadı. Şok üstüne şok geçirdi

İngiltere’de bir doğa fotoğrafçısı inanılmaz bir keşif geçrekleştirdi. Ayı yuvası sandığı bir yeraltı mağarasına girdiğinde gözlerine inanamadı.

Abone Ol

İngiltere’de filmlere konu olacak inanılmaz bir olay gerçekleşti. Bir doğa fotoğrafçısı olan Michael Scott bir ayı yuavsı olan küçük bir deliğin içerisine girdiğinde gördükleri karşısında resmen büyülendi. Scott, tarihsel bir sırla karşılaştı. 

İBADET YERİ OLARAK İNŞA EDİLMİŞ

Bu dar girişin ardında gizlenen mağara, aslında tarihin derinliklerine uzanan ve yasaklı bir dini mezhebe ait gizli bir ibadet yeri olarak inşa edilmişti.
Uzun yıllar boyunca vahşi doğanın bir parçası olarak görülen bu mağara, şimdiye dek saklı kalmayı başarmıştı. Michael Scott, bu olağanüstü keşfi fotoğraflayarak sosyal medyada paylaştı ve büyük ilgi topladı.

200 METRE YÜKSEKLİK, 150 METRE GENİŞLİĞİ BLUNUYOR

Mağaranın büyüklüğü şaşkınlık yarattı, 40 katlı bir gökdelenin sığabileceği kadar devasa boyutlara sahip. Bu doğa harikası, Annamite Dağları boyunca uzanan ve "Son Doong" olarak bilinen, 150 büyük mağaradan oluşan devasa bir mağara sistemiyle bağlantılı. Lazer ölçümleri mağaranın 200 metre yüksekliğinde ve 150 metre genişliğinde olduğunu gösterdi.

"Hang Son Doong" mağara sistemi, yerel dilde "Dağ Nehri Mağarası" anlamına geliyor ve içinde göl, yağmur ormanı, plaj ve çeşitli canlılar barındırıyor. Bu keşfedilmeyi bekleyen doğal hazine, dünyanın en ilginç yerlerinden biri olarak kabul ediliyor.