Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın IBAN üzerinden tahsilat yaparak vergi kaçıran mükelleflere yönelik başlattığı incelemeler, büyük çapta bir vergi kaçağını ortaya çıkardı. Yapılan denetimlerde, restoran zincirlerinden sosyal medya fenomenlerine kadar pek çok mükellefin radara girdiği ve toplamda 1,5 milyar TL'lik kayıt dışı kazancın tespit edildiği açıklandı. İncelemeler sonucunda 250 milyon TL’lik vergi cezası uygulandı.

İŞLETMELER TAKİBİMİZDE!

Konuya ilişkin bir haberi sosyal medya hesabında alıntılayan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Yaygın ve yoğun denetimlerle vergilemede adaleti sağlamakta kararlıyız. Kayıt dışı yöntemlerle tahsilat yapan işletmeler takibimizde" ifadelerini kullandı.

Bakanlık, vergi kaçakçılığına karşı adil bir vergi sisteminin tesis edilmesi için denetimleri sıklaştırırken, bu tür yöntemlerle kazanç elde eden işletmelere karşı da kararlı bir tavır sergilemeye devam ediyor.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan IBAN ile ödemeye 250 milyon lira ceza Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan IBAN ile ödemeye 250 milyon lira ceza

Kaynak: Haber Merkezi