TÜİK tarafından açıklanan enflasyon verilerinin ardından Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’dan değerlendirme geldi. ‘Kararlılık’ mesajını yineleyen Cevdet Yılmaz, enflasyon üzerindeki ataleti kırmayı ve uzun dönemli beklentileri iyileştirerek dezenflasyonun reel ekonomi üzerindeki maliyetini hafifletmeyi amaçladıklarını söyledi.
“POZİTİF SONUÇLARIN ETKİLERİNİ GÖRMEYE BAŞLAYACAĞIZ”
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Enflasyon konusunda elde ettiğimiz pozitif sonuçların refah seviyesi ve gelir dağılımı üzerindeki etkilerini de önümüzdeki dönemde görmeye başlayacağız." ifadesini kullandı.
“KURDAKİ ILIMLI SEYİR VE İÇ TALEP ENFLASYONUN HIZINI YAVAŞLATTI”
Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Türkiye İstatistik Kurumu tarafından bugün açıklanan ağustos ayı enflasyon verilerine ilişkin değerlendirmede bulundu.
Dezenflasyon sürecinin devam ettiğini vurgulayan Yılmaz, enflasyonist baskıların azalmasının etkisiyle TÜFE'nin ağustos ayında yüzde 2.47 oranında arttığını bildirdi.
Yılmaz, gıda fiyatlarının düşmesi, döviz kurundaki ılımlı seyir ve yurt içi talebin artış hızının yavaşlamasının aylık enflasyonun bir önceki aya kıyasla düşük gelmesinde etkili olduğunu belirterek, şunları kaydetti:
"Aylık enflasyonun artış hızının yavaşlamasıyla birlikte, yıllık enflasyon bir önceki aya kıyasla belirgin bir şekilde 9.8 puan azalarak yüzde 51.97’ye geriledi. Çekirdek enflasyon göstergelerinin (B ve C) yıllık enflasyonlarında da belirgin düşüşler kaydedildi.
"POZİTİF ETKİLERİ GELİR DAĞILIMI VE REFAH SEVİYESİ ÜZERİNDE GÖRECEĞİZ"
Enflasyonla mücadele konusunda ekonomik programımızı kararlılıkla uygulamaya devam ediyoruz. Güçlü siyasi ve sosyal sahiplenme ile enflasyonda sağladığımız sonuçlarla öngörülebilirliği arttırıyor, istikrar içinde büyüme hedefimize katkıda bulunuyoruz. Enflasyon konusunda elde ettiğimiz pozitif sonuçların refah seviyesi ve gelir dağılımı üzerindeki etkilerini de önümüzdeki dönemde görmeye başlayacağız. Açıklayacağımız güncellenmiş OVP ile mal ve hizmet piyasalarının daha etkin işlev görmesini sağlayacak ve piyasada rekabeti artıracak politikalar vasıtasıyla enflasyon üzerindeki ataleti kırmayı ve uzun dönemli beklentileri iyileştirerek dezenflasyonun reel ekonomi üzerindeki maliyetini hafifletmeyi amaçlıyoruz."
Dezenflasyon süreci devam ediyor.
— Cevdet Yılmaz (@_cevdetyilmaz) September 3, 2024
Enflasyonist baskıların azalmasının etkisiyle TÜFE ağustos ayında yüzde 2,47 oranında arttı. Gıda fiyatlarının düşmesi, döviz kurundaki ılımlı seyir ve yurtiçi talebin artış hızının yavaşlaması aylık enflasyonun bir önceki aya kıyasla düşük…