Ekol Haber editörü Hakan Mutlu hazırladı...

Yeni bir güne 'merhaba' derken, 'günün' ve 'dünün' öne çıkan gelişmelerini siz değerli okuyucularımız için derledik...  İşte öne çıkan gelişmeler...

BUGÜN NELER OLACAK?

  • Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Ercan Havalimanı'nda basın açıklaması yapacak, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile görüşecek, Enerji Arz Güvenliği Toplantısı'na katılacak, Cumhurbaşkanı Tatar ile ortak basın toplantısı düzenleyecek, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ve Cumhuriyet Meclis binaları inşaat alanında incelemelerde bulunacak, KKTC Başbakanı Ünal Üstel ile Gaziler ve Askeri Hastanelere İlişkin Protokol'ün imza törenine katılacak.
     
  • CHP'nin 20. Olağanüstü Kurultayı ATO Congresium'da toplanacak.
     
  • A Milli Futbol Takımı, UEFA Uluslar B Ligi 4. Grup'taki ilk maçında deplasmanda Galler ile karşı karşıya gelecek.

DÜN NELER OLDU?

GÜNDEM HABERLERİ...

FETÖ'YE YÖNELİK OPERASYONLARA DEVAM

FETÖ'ye yönelik operasyonlar kararlılıkla devam ediyor. İçişleri Bakanı Yerlikaya, FETÖ'ye yönelik 19 ilde düzenlenen "Kıskaç-26" operasyonlarında 34 şüphelinin yakalandığını bildirdi. 

19 ilde FETÖ'ye 'Kıskaç-26' operasyonu: 34 gözaltı 19 ilde FETÖ'ye 'Kıskaç-26' operasyonu: 34 gözaltı

POLATLAR HAKİM KARŞISINDA

Kara para aklama suçlamasıyla tutuklanan ve 20'şer yıldan 40'ar yıla kadar hapisle cezalandırılmaları istenen Dilan Polat ile eşi Engin Polat, davanın 2'nci gününde de hakim karşısına çıktı.

Dilan Polat mahkemede Engin Polat'a öpücükler gönderdi! Avukatlar malları geri istedi Dilan Polat mahkemede Engin Polat'a öpücükler gönderdi! Avukatlar malları geri istedi

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN YENİ TALİMAT

AK Parti’de yapılan MKYK toplantısında kongre takvimi belli olurken, Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına il, ilçe ve beldelerde işletilecek kongre sürecine ilişkin ilk talimatını verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan talimatı verdi! Bundan sonra yeni süreç başlıyor Cumhurbaşkanı Erdoğan talimatı verdi! Bundan sonra yeni süreç başlıyor

MİT VURMAYA DEVAM EDİYOR: LİSTEYE BİR ÇİZİK DAHA EKLENDİ

MİT, hedef listesindeki teröristleri vurmaya devam ediyor. MİT tarafından düzenlenen operasyonda, PKK/YPG’nin sözde Asayiş Genel Sorumlusu Dijwar Tekoşin kod Metin Dinç, Suriye/Kamışlı’da etkisiz hale getirdi.

MİT'ten PKK/YPG'ye sınır ötesi operasyon MİT'ten PKK/YPG'ye sınır ötesi operasyon

NETANYAHU ATEŞKESE YÖNELİK GİRİŞİMLERİ SABOTE EDİYOR

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Kuzey Makedonya Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Timco Mucunski ile düzenlediği ortak basın toplantısında, Gazze'deki soykırımın baş sorumlusunun İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu olduğunu söyleyerek Netanyahu’nun ateşkese yönelik tüm girişimleri sabote ettiğini söyledi.

Bakan Fidan’dan Kuzey Makedonya’da Gazze açıklaması: Soykırımın baş sorumlusu Netanyahu! Bakan Fidan’dan Kuzey Makedonya’da Gazze açıklaması: Soykırımın baş sorumlusu Netanyahu!

MSB DUYURDU: KILIÇLI YEMİN TÖRENİ İÇİN İNCELEME BAŞLATILDI

Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, kılıçlı yemin ile ilgili inceleme başlatıldığı, yapılacak tespitlere göre disiplin mevzuatı kapsamında gereken işlemlerin yapılacağını bildirdi.

MSB'den yemin açıklaması: İnceleniyor, personel hakkında gereken işlemler yapılacak MSB'den yemin açıklaması: İnceleniyor, personel hakkında gereken işlemler yapılacak

EKONOMİ HABERLERİ...

ORTA VADELİ PROGRAM AÇIKLANDI

Ekonomi yönetiminin yeni yol haritası Orta Vadeli Program açıklandı. Programda konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, öncelikli hedeflerinin kadın istihdamının arttırılması olduğunu belirtti.

OVP’de açıklandı, yeni nesil çalışma biçimleri geliyor! İşgücüne katılım için esnek mesai devreye alınacak OVP’de açıklandı, yeni nesil çalışma biçimleri geliyor! İşgücüne katılım için esnek mesai devreye alınacak

ERDOĞAN'DAN OVP AÇIKLAMASI: DESTEĞİMİZ TAMDIR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan Türkiye ekonomisine ilişkin 3 yıllık hedef ve yol haritasının ortaya konulduğu Orta Vadeli Program'a (OVP) destek geldi. Erdoğan, enflasyonla kararlı bir şekilde mücadele edileceğini belirtirken, "OVP'ye güvenimiz ve desteğimiz tamdır" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan OVP açıklaması: "Güvenimiz ve desteğimiz tamdır" Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan OVP açıklaması: "Güvenimiz ve desteğimiz tamdır"

DÜNYA HABERLERİ...

ZELENSKY'DEN AĞIR FATURA

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşın 924’üncü gününde Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelensky, Moskova’nın son dönemde artan saldırılarının faturasını kabineden çıkarmaya karar verdi. 

Zelensky savaşın faturasını kabineye kesti: Düşmanın üstesinden gelebilmek için yeni isimler gerek! Zelensky savaşın faturasını kabineye kesti: Düşmanın üstesinden gelebilmek için yeni isimler gerek!

SCHENGEN BÖLGESİNDE YENİ DÖNEM

Avrupa Birliği (AB), Schengen bölgesine girişler için Elektronik Giriş/Çıkış Sistemi'ni (EES) devreye sokuyor. Yeni uygulama, AB üyesi olmayan ve kısa süreli kalış için Schengen bölgesine giden kişileri kapsayacak. Pasaportların elle damgalanmasını kaldıracak olan sistem 10 Kasım itibarıyla yürürlüğe girecek.

Schengen bölgesinde yeni dönem! Pasaport damgası kaldırılıyor: 10 Kasım'da yürürlüğe girecek Schengen bölgesinde yeni dönem! Pasaport damgası kaldırılıyor: 10 Kasım'da yürürlüğe girecek

TRUMP'TAN YENİ BİR VAAT DAHA

ABD’deki başkanlık seçimlerine 60 gün kala, adaylar seçim yarışında birbirinden ilginç vaatler vermeyi sürdürüyor. Trump son olarak, Pentagon'a daha fazla UFO görüntüsü yayımlaması için baskı yapacağını belirtti.

Trump’tan UFO vaadi: Görüntüleri yayımlatacağım! Trump’tan UFO vaadi: Görüntüleri yayımlatacağım!

FRANSA'DA BEKLENEN ATAMA GELDİ

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Michel Barnier'i yeni başbakan olarak atadı. Avrupa Birliği (AB) Brexit Başmüzakerecisi olarak da görev alan Barnier'in Fransa parlamentosunun alt kanadı olan Ulusal Meclis'te yapılacak güven oylamasında yeterli oyu olması gerekecek.

Macron, Fransa'nın yeni başbakanını atadı! Macron, Fransa'nın yeni başbakanını atadı!

SPOR HABERLERİ...

MİLLİ BOKSÖR SÜRMENELİ'YE SALDIRI

Trabzon’da olimpiyat, dünya ve Avrupa şampiyonu milli boksör Busenaz Sürmeneli, otomobiliyle seyir halindeyken trafikte yaşadığı 'yol verme' tartışmasında önüne kıran kamyonetten inen sürücü Sedat Karatay'ın tokatlı saldırısına uğradı.

Olimpiyat şampiyonu milli boksör Busenaz Sürmeneli'ye tokatlı saldırı! Olimpiyat şampiyonu milli boksör Busenaz Sürmeneli'ye tokatlı saldırı!

FRANSIZLAR YAZDI: CASIMIRO VE ANTONY, İSTANBUL YOLCUSU OLABİLİR

Dünyanın önde gelen spor gazetelerinden Foot Mercato; Avrupa'da birkaç lig hariç sona eren transfer sezonu sonrası Galatasaray ve Fenerbahçe'nin, Manchester United'ın iki yıldızını Türkiye'ye getirmeyi amaçladığını yazdı.

Fransızlar yazdı: Galatasaray ve Fenerbahçe, dünya yıldızlarını transfer edebilir! Fransızlar yazdı: Galatasaray ve Fenerbahçe, dünya yıldızlarını transfer edebilir!

SAN MARİNO'DAN 20 YIL SONRA BİR İLK

UEFA Uluslar Ligi'nin D Grubu'nda San Marino ve Liechtenstein karşı karşıya geldi. Gol atmakta bile zorlanan San Marino, 20 yıl sonra ilk maçını kazandı. Alınan bu galibiyet dünya basınında büyük ses getirdi.

San Marino'dan tarihi galibiyet: 20 yıl sonra bir ilk San Marino'dan tarihi galibiyet: 20 yıl sonra bir ilk