Dünya teknoloji devi TD Synnex, Türkiye’de önemli bir satın almaya imza attı. Türkiye’nin önemli siber güvenlik şirketlerinden Prolink, TD Synnex’e satıldı. Synnex ile Tech Data’nın 2021’de birleşmesiyle oluşan ABD’li dev, 22 binden fazla çalışanı, 100’den fazla ülkede operasyonu bulunuyor.

57 MİLYAR DOLARLIK CİROYLA KAPATMIŞTI

Dünyanın en büyük BT dağıtım şirketi olan TD Synnex, 3 yıllık bir geçmişi olmasına rağmen dünyaca ünlü iki bilişim şirketinin birleşmesiyle ortaya çıkan köklü yapısıyla dikkat çekiyor. Yaklaşık 60 milyar dolarlık yeni bir güç yaratan şirket, 2023 yılını 57 milyar dolarlık ciroyla kapatarak dikkatleri üzerine çekmişti. Apollo Global Management da şirketin en önemli hissedarlarından biri olarak karşımıza çıkıyor.

PROLİNK İÇİN İMZALAR ATILDI

Dünya’dan Kerim Ülker’in haberine göre, Türkiye’deki operasyonunu büyütme kararı alan TD Synnex, Türkiye’nin önemli siber güvenlik şirketlerinden Prolink’i satın almak için anlaşma imzaladı.

Resmi onayların alınmasının ardından Türkiye’de ağ ve güvenlik çözümleri sunan Prolink, global teknoloji distribütörü TD Synnex bünyesine girecek. ABD’li devin aldığı Türk şirketi Prolink ise 1997 yılında faaliyetlerine başladı. İstanbul dışında Ankara’da da ofisi bulunan Prolink, 60 çalışanıyla 300’den fazla bayisiyle öne çıkıyor.

"SATIŞ MÜŞTEREK TEKNOLOJİ PORTFÖYÜMÜZÜ ZENGİNLEŞTİRECEK”

TD Synnex Kuzeydoğu Avrupa Bölgesi Kıdemli Başkan Yardımcısı Judith Schreibmayer, satın almayla ilgili olarak “Prolink ve TD Synnex mükemmel bir eşleşmedir. Bu işlem, müşterek teknoloji portföyümüzü zenginleştirmenin yanı sıra, Türkiye’nin dinamik pazarındaki ortaklarımıza benzersiz uzman desteği ve hızlandırılmış büyüme sağlama yeteneğimizi de güçlendirecektir” diye konuştu.

SİBER GÜVENLİK ALANINDA SATIN ALMALAR ARTTI

Siber güvenlik alanında geçen hafta bir Türk şirketi daha satılmıştı. Geçtiğimiz hafta Tera Yatırım, Barikat İnternet Güvenliği Bilişim Ticaret A.Ş. sermayesindeki payları satın aldığını açıkladı. Resmi onaylar alındıktan sonra Tera Yatırım, Barikat’ın yüzde 60’ını bünyesine katacak. 2008 yılında kurulan Barikat, kamu kurumları, finans sektörü, telekomüni­kasyon şirketleri ve diğer büyük ölçekli işletmelere yönelik çözümler sunuyor. Merkezi Ankara’da bulunan şirketin Katar’dan Azerbaycan’a birçok ülkede ofisi bulunuyor.