Ekol Tv'de yayınlanan ve Onur Yıldız'ın sunduğu Ekol Futbol programında, Erman Toroğlu çarpıcı yorumları ile Samsunspor-Beşiktaş maçı sonrası açıklamalarda bulundu. Toroğlu, sahada herkesin eşit olduğunu ve kimsenin ayrıcalığı olmadığını ifade ederek kim küfrediyorsa onun karşılaşmadan atılması gerektiğini söyledi. Toroğlu'nun açıklamasından çarpıcı satır başları şu şekilde:

MUSTAFA DENİZLİ "BU KADAR KOLAY MI ADAM ATMAK?" DEDİ

Büyük takımlarda oynayıp da antrenörlük yapanlar oradaki ayrıcalıklarını devam ettirmek istiyorlar. O yüzden bu oluyor. Bunu yerli büyük takım antrenörleri de söylüyorlar. "Bu statta futbolcu atmak kolay mı, bu sahada teknik adam atmak kolay mı?" Kolay olacak abi, atacaksın.
Ben hakem iken Ali Samiyen'de Galatasaray-Beşiktaş maçının daha 15. dakikasında Prekazi ve Rıza arasında sürtüşme olmuş. Sonra yan hakem bayrağını kaldırdı. İsmi de Avukat Özcan Pehlivanoğlu. "Ne dedi?" dedim. "Küfür" dedi. Attım. Prekazi kendisini yere atıyor. Yerime dönüyorum, Mustafa Denizli geliyor. Tam ceza alanının üzerinde karşılaştık. "Bu kadar kolay mı adam atmak Ali Samiyen'den?" dedi. "Zorlanmadım valla" dedim, yürüdük geçtik karşılıklı. 

"BÜTÜN FUTBOLCULAR SAHADA EŞİTTİR"

Bu zihniyet olmamalı. Sizin farkınız yok ki. Bütün futbolcular sahada eşittir. Fener'i, Galatasaray'ı, Anakaragücü, Hataylısı, Anteplisi, Rizelisi... Bütün topçular eşit. Hakemlikte birileri eşit, birileri daha eşit yoktur. Ama bunları yaratan kim? Hakemler.

"HAKEM KÜFREDERSE ONU DA SAHADAN ATIN"

Bunları yapan hakemleri de yıllarca ekarte ettiler. Hakem bu sefer ne yapıyor? Neleri biliyorum! Küfür eden hakemleri biliyorum. Futbolcu küfür ediyor, hakem de ona ediyor. Hep söyledim. "Kim küfür ederse çekin bayrağı atayım, sen küfür edersen seni de atarım" Aht ettim. Hiç olmadı. Yardımcım küfür ederse onu da atacaktım. O zaman dördüncü hakem de yok. Sana futbolcu küfür ediyorsa at! Ya da attır! Yoksa o topçu konuşur. Diğerleri zaten her yerde konuşuyorlar. Kişiliğinizden yemeyin. Futbolcu sana küfür etmiyor. Kime ediyor biliyor musun? Buradaki armaya ediyor. Burada ne var? Türk Futbol Federasyonu veya FIFA. Ona küfrediyor, sana etmiyor.