Geçen hafta sonu 60 bin dolar seviyesini aşan Bitcoin, ABD'den gelen olumlu ekonomik verilerin etkisiyle bir süre bu seviyede kalmıştı. Bitcoin haftanın ilk iş gününde düşüş trendine yeniden girdi. Kripto para piyasalarında yaşanan bu dalgalanmalar, yatırımcıların Fed’in bu hafta yapacağı faiz oranı kararı öncesindeki temkinli duruşlarıyla açıklanabilir.  

YATIRIMCILAR TEMKİNLİ

Fed’in faiz oranlarını düşürmesi riskli varlıklar için olumlu bir sinyal olarak kabul edilir. Düşük faiz oranları, yatırımcıların daha yüksek getiri sağlayabilecek riskli varlıklara yönelmesine yol açıyor. Bu nedenle, Fed’in faiz indirimi yapması durumunda kripto para piyasalarında bir yükseliş yaşanması bekleniyor. Son günlerde yaşanan belirsizlik ve volatilite, bu sefer de yatırımcıları temkinli olmaya yönlendiriyor.

FAİZ İNDİRİMİ BEKLENİYOR

ABD Merkez Bankası, faiz kararı eylül 2024 toplantısı 18 Eylül'de yapacak. Fed faiz kararında ise 500 baz puan indirim bekleniyor.

TRUMP'TAN KRİPTO HAMLESİ

ABD'de yaklaşan seçimler öncesinde adaylar yeni hamleleriyle gündeme gelmeye devam ediyor. Eski ABD Başkanı Donald Trump finans çevrelerinde çok ses getiren kripto projesini açıkladı. World Liberty Financial ile DeFi sektörüne adım atan Trump, NFT koleksiyonları ve WLFI token satışları ile finansal teknolojilerde yeni bir sayfa açıyor.