Bu hafta piyasalar için son derece kritik. Çarşamba günü FED, perşembe günü 14.00'te ise Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası faiz kararını açıklayacak. Altın ve doların durumu ne olacak? Neye yatırım yapılmalı. Para piyasaları uzmanı İslam Memiş, YouTube kanalından yatırımcılara "Bu hafta çok dikkatli olun" diyerek seslendi.

ALIM POZİSYONUMUZUN OLMADIĞINI HATIRLATMAK İSTİYORUM 

İslam Memiş'in açıklamaları şöyle: "Bu hafta para piyasalarında oldukça yoğun bir haftayı geride bırakacağız. 18 Merkez Bankası'nın faiz kararlarını açıklayacağı dolu dolu bir hafta olacak. Borsa İstanbul 100 endeksi 9654 puan seviyesinde, yatay bir şekilde haftaya başladı. 9450-9850 puan aralığını kısa vadede takip ediyor olacağım. Piyasaları bekleyen borsa var karşımızda. En son 125 alımımızı 9274 seviyesinde alım yaptığımız için kenarda bekletiyoruz. Alım pozisyonumuzu şu anda olmadığını tekrar anımsatmak istiyorum."

GRAM ALTIN YIL SONUNDA 3500'Ü GÖREBİLİR

"Dolarda baskılanma süreci devam ediyor. Dolar tarafında düşüşleri alım fırsatı olarak görmeyi sürdüreceğim. Bu yıl sonuna kadar yükseliş devam edebilir. Ons altın 2585 dolar seviyesinde. FED'in faiz politikaları etkili olacak. 2616 dolar seviyesine kadar önünün açık olduğunu ifade etmiştik. FED sonrası 2550 dolar seviyesinde bir karar vereceğiz. Bizim profesyonel bir şekilde yaptığımız hamleleri, küçük yatırımcılar yapamaz. Dolayısıyla elinizdeki varlıklara sahip çıkın. Altın ve gümüş yatırımcısı yeni rekorları beklemeli. Satış için daha erken. Yıl sonu 3000-3500 seviyesi beklentinimiz devam ediyor. Gram altın yatırımcısına tek bir sloganımız var ons altın nereye gram altın oraya. Gram altın her ay yeni bir rekor kırmaya devam ediyor. Elinizdeki altınlardan çıkış yapmayın. Gümüş altını geride bırakmaya devam ediyor. Elinde mali olan satış için aceleci davranmasın. Gram altındaki hedefimiz 2880 lira seviyesi."

MERKEZ BANKASI FAİZ KARARINI NE YAPACAK? 

"TCMB faiz kararını açıklayacak. Piyasaların genel kanısı faizlerde bir değişikliğe gitmeyeceğine işaret ediyor."