Hazine ve Maliye Bakanlığı ile paralel çalışan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın haftalık çalışma saatlerini düşüreceği, hatta bununla ilgili bir taslak metin hazırladığı iddia edilmişti. Çalışanlar bir yandan çalışma saatlerinin düşme planına sevinirken, bir yandan da ücretlerinin düşüp düşmeyeceği konusunda endişe yaşıyor. Peki mesai saati kısalırsa ücret düşer mi? İşe yanıtı...

MESAİ KISALINCA ÜCRET AZALIR MI?

Hürriyet Gazetesi'nden Noyan Doğan, herkesin merak ettiği konuyu köşesinde şöyle yazdı: "Uzaktan ya da esnek çalışma gibi konuları mesai saati dışında tutuyorum; çünkü bugün birçok şirket bu uygulamaları zaten yapıyor. Kamu da buna hazırlanıyor. İş, mesai saatinin kısalmasına gelince; bu, beraberinde günlük ücret kavramını da gündeme getirecektir; özellikle de imalat ve hizmet sektörlerinde. Bu da işverenin kabul edeceği bir şey değildir"

"Şunu net bir şekilde söyleyeyim, kamunun gündeminde yine kamuda esnek çalışma, uzaktan çalışma konusunda formül arayışları var ama özel sektörde, mesai saatlerinin azaltılması yönünde bir çalışma yok. Daha doğrusu, özel sektörün çalışma saatleri kamunun gündeminde olan bir konu değil. Buradan yola çıkarak, okuyucuların, ‘mesai saati kısalıyor mu?’ sorusunun cevabı; Hayır, kısalmıyor"