Dünya

Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Kasım açıkladı: Çok yakında yeni liderimizi duyuracağız!

Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Naim Kasım, Ortadoğu'daki son duruma ilişkin video mesaj yayımladı. Televizyondan yayımlanan konuşmasında Kasım, "ABD'nin Gazze'de işlenen tüm suçların önemli bir ortağı olduğunu düşünüyoruz" diyerek Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah'ın ölümünün ardından lider seçimi için sürecin hala devam ettiğini ancak çok yakında yeni liderin açıklanacağını belirtti.

Abone Ol

Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Naim Kasım, yayımladığı video mesajda Hizbullah’ın operasyonlarını artırarak devam ettireceğini söyleyerek "İsrail'in kuzey bölgesindeki vatandaşları bölgeyi terk etmek zorunda kalacak" diye konuştu.

“BİZ AĞLAMAYACAĞIZ”

Lübnanlıların yerinden edilmesinin direniş için bir fedakârlık olduğunu ifade eden Kasım, "Hizbullah ve Emel Hareketi aynı noktadadır. İran da uygun gördüğü şekillerde direnişin yanında yer almaya kararlıdır" açıklamasını yaptı. Ateşkes için Lübnan Parlamentosu Başkanı Nabih Berri'nin kendileri adına yetkili olduğunu belirten Hizbullah yöneticisi, "Bu, kimin önce ağlayacağının savaşıdır. Biz ağlamayacağız" diye konuştu.

“YENİ LİDER YAKINDA BELLİ OLACAK”

Kasım, "bütün açık pozisyonları doldurduklarını" söyleyerek örgütün yeni yönetim kadrosunun belirlendiğini ancak Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah'ın ölümünün ardından lider seçimi için sürecin hala devam ettiğini dile getirdi ancak kısa sürede yeni liderin duyurulacağını aktararak "Hizbullah'ın komuta, kontrol ve yönetimi organize edildi. Artık acı verici saldırıları atlattık. Tüm pozisyonlar dolduruldu. Boş pozisyon kalmadı" ifadelerini kullandı.

İsrail’in gizli Lübnan planı ortaya çıktı: Nasrallah ölmeden önce ateşkesi kabul etmiş! İsrail’in gizli Lübnan planı ortaya çıktı: Nasrallah ölmeden önce ateşkesi kabul etmiş!

NE OLMUŞTU?

Hizbullah'la 8 Ekim 2023'ten beri kontrollü çatışmalara devam eden İsrail ordusu, 23 Eylül’de Lübnan'ın güney kentlerinin yanı sıra Bekaa ve Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldırısı düzenledi. Geçen hafta ise Kuzeyin Okları adı altında kara harekâtı başlattığını duyurdu. Öte yandan İran ise yaklaşık 200 adet Fettah-1 adlı balistik füzeyle Tel Aviv’e saldırdı.  İsrail ise bu saldırının karşılıksız kalmayacağını ve çok sert bir şekilde misilleme yapılacağını duyurdu. Lübnan makamlarına göre, Hizbullah’ın kullandığı iletişim cihazlarının patlatıldığı 17 Eylül'den beri 104'ü çocuk ve 194'ü kadın olmak üzere toplam 1328 kişi öldü. Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, İsrail ordusunun 27 Eylül'de Beyrut'a düzenlediği hava saldırılarında öldürüldü. Hizbullah ise İsrail’e roket ve füzelerle karşılık veriyor. İsrail tarafında çoğunlukla ordu üslerini hedef alan bu saldırılarda büyük bir hasar bildirilmedi. İsrail bombardımanı nedeniyle ülke içerisinde yüz binlerce kişi yerinden oldu. Ülkenin güney kesimlerinden başkent Beyrut ve kuzeye göç dalgası devam ederken, Suriye'ye 10 binlerce kişinin göç ettiği belirtiliyor.