EKOL HABER ÖZEL

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş 2024 Paris Yaz Olimpiyatları'nda A Milli Kadın Voleybol Takımı’nın çeyrek final maçını izledi. Mansur Yavaş, milli güreşçi Taha Akgül'ün bronz madalya kazandığı müsabakasını da takip ederek destek verdi.

CHP'li liderlerin Paris seyahati ve buradaki İstanbul Evi'nin açılışı tartışmaları da beraberinde getirmişti. İBB'nin Paris'te haftalığı 249 bin Euro'ya kiraladığı İstanbul Evi'nin açılışına ilişkin eleştiriler üzerine Murat Ongun bir açıklama yapmıştı. Ongun, masrafların belediye bütçesinden değil 'sponsor' desteğiyle karşılandığını ifade etmişti.

Mansur Yavas Taha Akgul1

MANSUR YAVAŞ'TAN EKOL TV'YE ÖZEL AÇIKLAMA

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, eleştiriler üzerine Ekol TV'ye özel açıklamalar yaptı ve Paris'e gidişinin nasıl planlandığını açıkladı. Mansur Yavaş, Paris'e gitmeyi CHP lideri Özgür Özel'in kendisini aramadan önce de ASKİ sporcuları ve Taha Akgül'ü desteklemek için 2 ay önce planladığını, masrafların kendi bütçesinden karşılandığını belirtti.

Mansur Yavas Taha Akgul

"PARİS'E GİTMEYİ 2 AY ÖNCE PLANLADIM, KENDİ CEBİMİZDEN HARCADIK"

Ekol TV'de yayınlanan Kritik Gündem programının moderatörü Sevilay Yılman, Mansur Yavaş'ın açıklamalarıyla ilgili şu ayrıntıları paylaştı:
"Ben Mansur Yavaş ile görüştüm. Özgür Özel kendisini aramış. Ama zaten Mansur Bey, Paris Olimpiyatlarına gitmeyi 2 ay önceden planlamış. ASKİ sporcularımızı desteklemeye gittiğini söyledi. Taha Akgül'ün son olimpiyatı olduğu için gitmeyi önceden planlamış. Daha sonra kendisini Ekrem Bey aramış ve İstanbul Evi'nin açılışına davet etmiş. Kısıtlı zamanı olduğu için 15 dakika uğradığını söyledi. Yemek vs. planlaması olmadığını söyledi. Mansur Bey, 'Biletlerimizi, otel konaklamalarımızı, transfer ücretlerini kendi bütçemizden karşıladık. Belediyenin bütçesinden karşılamadık. Bu olaya üzüldüm. Sanki ben bunu düşünmemişim de Genel Başkanımızın daveti üzerine gitmişim gibi algılandı.' Bana harcanan bilet faturalarını da gönderdiler. 4 kişi yeme-içme ve transfer dahil 324 bin TL harcanmış. Büyük ihtimal ekonomi sınıfında uçmuşlar."