Dünyada gıda fiyatları ve market enflasyonuna ilişkin tartışmalar devam ederken, ABD’li dev market zincirinden tokat gibi bir itiraf geldi. ABD'li parekende zinciri Kroger'dan itirafında süt ve yumurta fiyatlarını enflasyonun ötesinde artırdığını kabul etti.

 SÜPERMARKET DEVİ ENFLASYON ÖTESİNDE FİYAT ARTIRMIŞ

Kroger'ın üst düzey yöneticilerinden biri, şirketin süt ve yumurta gibi temel gıda ürünlerinin fiyatlarını, enflasyonun getirdiği maliyet artışlarının ötesinde yükselttiğini itiraf etti. Bu açıklama, süpermarket devi Kroger'ın, Albertsons ile planladığı 24.6 milyar dolarlık birleşmeyi engellemeye çalışan antitröst davası sırasında gündeme geldi.

L Intro 1681561041

İTİRAF MAİLİ YÜZÜNDEN YÖNETİCİ SORGULANDI

Bloomberg'in haberine göre, Kroger'ın fiyatlandırma direktörü Andy Groff, Oregon federal mahkemesinde verdiği ifadede, bu yılın başlarında diğer Kroger yöneticilerine gönderdiği bir e-posta nedeniyle sorgulandı. Groff, Mart ayında gönderdiği bu e-postada, "Süt ve yumurta fiyatlarındaki perakende enflasyonu, maliyet enflasyonundan çok daha yüksek" demişti. Groff, mahkemede Kroger'ın amacının "enflasyonu tüketicilere yansıtmak" olduğunu söyledi.

Kroger sözcüsü, bu açıklamaları küçümseyerek, söz konusu e-postanın "belirli bir dönemi kapsadığını ve Kroger'ın uzun yıllardır süregelen düşük fiyat stratejisini yansıtmadığını" belirtti.

Gettyimages 659119114

KAMALA HARRİS FİYAT ARTIŞLARINI SINIRLAMAYI DÜŞÜNÜYOR

Bu gelişme, ABD'de market enflasyonunun ve fiyat artışlarının geniş çapta tartışıldığı bir dönemde ortaya çıktı. 2024 Demokratik başkan adayı Kamala Harris, geçtiğimiz günlerde market enflasyonuna karşı mücadele planını açıkladı. Harris'in planı, gıda ve market ürünlerinde aşırı fiyat artışlarını yasaklamayı hedefleyen ilk federal yasağı içeriyor. Ancak, bu plan, bazı uzmanlar ve ekonomistler tarafından gereksiz bir hükümet müdahalesi olarak eleştirildi.