Milli Eğitim Bakanlığı’ndan (MEB) milyonlarca öğretmeni ilgilendiren müjde geldi.

Bakanlık 9 Eylül'de başlayacak 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı öncesi eğitime hazırlık ödeneceğinin artırıldığını duyurdu.

ÖĞRETMENİN ÖDENEĞİNE ZAM GELDİ

Geçen yıl 1400 lira olan eğitime hazırlık ödeneğine yüzde 192'lik zam yapıldı. Öğretmenlere yeni dönemde ödenecek tutar 4 bin 85 TL'ye çıkarıldı.

EĞİTİME HAZIRLIK ÖDENEĞİ İÇİN TARİH VERİLDİ

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in imzasıyla illere gönderilen yazıya göre, öğretmenlere verilecek hazırlık ödeneği, pazartesi gününden itibaren ödenmeye başlanacak.

EĞİTİM ÖDENEĞİ NEDİR?

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 32. Maddesine göre hazırlık ödeneği, eğitim ve öğretim hizmetleri sınıfına dahil öğretmen unvanlı kadrolarda görevli olup fiilen öğretmenlik yapanlara (ilköğretim ve okul müdürleri ile yardımcıları, cezaevi okullarında çalışan öğretmenler, yönetici, eğitim uzmanı ve eğitim uzman yardımcıları dahil) ödenir. Hazırlık ödeneğinden saymış olduğumuz kimseler haricinde yer alan hizmetli, memur gibi devlet çalışanları yararlanamamaktadır. Eğitim Ödeneği - Çeşitli sebeplerle (askerlik, ücretsiz izin, doğum izni vs.) eylül ayı içerisinde fiilen görevde olmayıp eğitim-öğretim yılı içerisinde göreve başlayanlara, göreve başlamalarından sonra belirli oranlarda ödenir.