Ekonomi

Mert Başaran'dan canlı yayında flaş asgari ücret yorumu! "100 bin lira bile olsa önce bunu yapmak lazım"

Ekol TV'deki Paranın Yönü programında asgari ücreti yorumlayan Yatırım ve Tasarruf Danışmanı Mert Başaran, dikkat çeken bir ayrıntıyı gündeme taşıdı. Üniversitelileri işaret eden Mert Başaran, 2025 yılı asgari ücret rakamından önce yaşanan sorunun düzeltilmesi gerektiğini söyledi. Mert Başaran, "Asgari ücret 100 bin lira olsa da önce bunu yapmak lazım" ifadelerini kullandı.

Abone Ol

Asgari ücret için geri sayım başladı. 7 milyon işçiyi doğrudan dolaylı yoldan ise herkesi ilgilendiren 2025 yılı asgari ücret rakamında tablo da yavaş yavaş netleşiyor. 17 bin 2 lira olan asgari ücrete yüzde 25 ile yüzde 50 arasında zam yapılması bekleniyor. Yüzde 50 zam yapılması halinde yeni asgari ücret 25 bin lirayı aşacak. 

"NE YAPILIRSA YAPSIN YETMEYECEK"

Ekol TV'de Aziz Akova'nın sunumuyla ekranlara gelen Paranın Yönü programında asgari ücreti değerlendiren Yatırım ve Tasarruf Danışmanı Mert Başaran, çarpıcı mesajlar verdi. 17 bin 2 lira olan asgari ücrete yüzde 60 zam yapılması halinde 27-28 bin liraya geldiğini aktaran Mert Başaran, "Bu para 2024 yılının alım gücünü bile karşılamıyor. Dolayısıyla ne yapılırsa yapılsın yetmeyecek" dedi.

"YAVRU VATANI YAKALAYALIM İSTERİM"

Mert Başaran, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki asgari ücrete dikkat çekti. KKTC'de asgari ücretin 40 bin lira olduğunu kaydeden Başaran, 2025 yılı asgari ücret rakamlarında Yavru Vatan'ın yakalanmasını istedi. 

"BİZİM SORUNUMUZ BU"

Asgari ücret arttığında üreticinin şikayetlerde bulunduğunu sözlerine ekleyen Mert Başaran, şunları ifade etti:

"Bizim sorunumuz şu an Türkiye'de, aynı işi yapan, yapmaya aday bir sürü üniversite öğrencisi var. Dolayısıyla asgari ücreti istersen 100 bin lira yap. Önemli olan doğru işlere doğru elemanlar yetiştirmemiz lazım. Bizim daha çok tamirci, daha çok ara elaman yetiştirmemiz lazım. Biz hep belli işlere yetiştirdik."

"TAVUK DÖNER DİYE MARTI YEDİM"

Ekonomik sıkıntıların arz talep dengesini bozduğunu yaşadığı bir olayla anlatan Mert Başaran, "Benim mesela tavuk eti yerine martı eti yemişliğim var. Tavuk döner yiyorduk, biliyorum ki martı koyuyordu. Oldu bunlar, yaşadık. Olmaması lazım" diye konuştu.

Loading...