Gündem

MSB'den Lübnan açıklaması: Yeni tahliyeler olabilir

Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, bugün gerçekleştirilen tahliyenin dışında Lübnan'a ilişkin yeni bir tahliye planı olup olmadığına dair sorular üzerine, “Tahliye planları gelen talebe göre planlanmaktadır. İhtiyaç duyulursa yeni tahliye için planlamalarımız diğer bakanlık ve kamu kurumları ile koordineli şekilde devam etmektedir. Gemilerimiz ve uçaklarımız olabilecek yeni tahliyeler için hazırdır” açıklamasında bulundu.

Abone Ol

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından Ateş Serbest 2024 faaliyetinin icra edildiği Ankara’nın Polatlı ilçesinde bulunan Sakarya Kışlası’nda basın bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. Basın bilgilendirme toplantısında konuşan MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin her geçen yıl artan tatbikatlarla kara, deniz, hava ve siber alanlarındaki etkinlik ve caydırıcılığını arttırdığını belirterek, “Kahraman ordumuzun ateş gücünün ulaştığı üstün seviyeyi ve personelimizin hedefe yönelik reaksiyon ve ateş kabiliyetlerini göstermek, envanterdeki silah ve sistemlerini özellikle genç personele tanıtmak, kuvvetler arası ateş desteğinin koordinasyonunu geliştirmek amacıyla 8-11 Ekim tarihleri arasında Polatlı’da icra edilmektedir. Söz konusu faaliyette F-16 savaş uçağından taarruz helikopterine, Fırtına obüslerinden hava savunma sistemlerine, tanksavar silahlardan SİHA’lara, tanklardan keskin nişancı atışlarına kadar muhtelif çap ve tesirdeki sistemlerin atışları başarıyla gerçekleştirilmektedir” ifadelerini kullandı.

Bakan Fidan duyurdu: Lübnan'dan gemilerimiz yola çıktı Bakan Fidan duyurdu: Lübnan'dan gemilerimiz yola çıktı

YENİ GÖÇ DALGASI OLACAK MI?

Bakanlık kaynakları, İsrail'in Lübnan'a saldırıları sonrası Türkiye'ye yeni bir göç dalgası olup olmadığına dair sorular üzerine şunları söyledi, “İsrail'in saldırılarından sonra Lübnan'daki insani durumun kötüleşmesi ile birlikte bir kısım Lübnan vatandaşının göç ettiği bilinmektedir. Şu ana kadar sınırımıza gelen büyük bir grup yok. Bizim Suriye'de icra ettiğimiz operasyonların iki amacı var; birincisi terörü kaynağında yok etme, ikincisi ülkemize yönelebilecek göç dalgasını yerinde engelleme. Bu kapsamda biz bunları ülke sınırımıza gelmeden, kontrolümüz altındaki bölgelerde engellemeye yönelik tedbirlerimizi aldık" ifadelerini kullandu. 

Lübnan’daki Türk vatandaşları tahliye ediliyor: TCG Bayraktar ve TCG Sancaktar gemileri limana ulaştı! Lübnan’daki Türk vatandaşları tahliye ediliyor: TCG Bayraktar ve TCG Sancaktar gemileri limana ulaştı!

YENİ TAHLİYE İÇİN HAZIRIZ

Bakanlık kaynakları, bugün gerçekleştirilen tahliyenin dışında Lübnan'a ilişkin yeni bir tahliye planı olup olmadığına dair sorular üzerine, “Planlamaya esas olan konu talep. Bugün ilk tahliye operasyonumuzu gerçekleştirerek vatandaşlarımızı tahliye ediyoruz. Tahliye planları gelen talebe göre planlanmaktadır. İhtiyaç duyulursa yeni tahliye için planlamalarımız diğer bakanlık ve kamu kurumları ile koordineli şekilde devam etmektedir. Gemilerimiz ve uçaklarımız olabilecek yeni tahliyeler için hazırdır" dedi. 

Loading...