Muğla'nın Ortaca ve Dalaman ilçelerinde orman yangınlarına ekiplerin karadan müdahalesi sürüyor.

ŞİDDETLİ RÜZGÂR RİSKİ ARTIRDI

Ortaca ilçesindeki orman yangını Okçular Mahallesi'ndeki ormanlık alanda meydana geldi. Ormanlık alandan alevlerin yükseldiğini gören vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye Muğla Orman Bölge Müdürlüğü yangın söndürme ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Şiddetli rüzgârın bulunduğu bölgede ekiplerin alevleri kontrol altına almak için yoğun çalışmalar gerçekleştirdi.

Muğla'nın Ortaca ilçesine bağlı Okçular Mahallesi'nde saat 19.30 sıralarında çıkan orman yangını, Orman Bölge Müdürlüğü ve itfaiye ekiplerinin müdahalesi sonucu 21.45 sıralarında kontrol altına alındı. Bölgede soğutma çalışmaları devam ediyor.

A W310502 07

ALEVLER GENİŞ BİR ALANA YAYILDI

Dalaman Taşbaşı Mahallesi’ndeki ormanlık alanda henüz bilinmeyen bir nedenle yangın başladı. Yapılan ihbarın ardından bölgeye Muğla Orman Bölge Müdürlüğü yangın söndürme ekipleri sevk edildi. 

A W310503 01

YANGINDA 1 EV VE AHIR ZARAR GÖRDÜ

Muğla'nın Dalaman ilçesinde saat 19.30 sıralarında çıkan orman yangınında 1 ev ve 1 ahırın zarar gördüğü öğrenilirken, Dalaman Belediye Başkanı Sezer Durmuş, orman yangını nedeniyle vatandaşlara su tankeri ve traktör getirmeleri konusunda çağrıda bulundu.

Başkan Durmuş sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Taşbaşı Mahallesi’nde çıkan yangın nedeniyle tüm vatandaşlarımızın dikkatli olmalarını ve tedbirli hareket etmelerini, özellikle çevre mahallelerde traktörü, su tankeri bulunan vatandaşlarımızın müdahale için gelmesini rica ediyoruz. Duyarlılığınız için teşekkür ederiz" dedi.

M U G L A D A O R M A N Y A N G I N I (4) 375922 104096