Haber: Enes Arol Kamera: Serkan Köymen

63 yaşındaki Türkan Sağlam, eşinin Alzheimer hastası olmasının ardından eşinin ilk evliliğinden olma çocuklarının kendilerini evden çıkartmak istediğini belirterek yardım istedi. Sağlam üvey çocuklarının hem kendisini hem de babalarını borçlandırdığını ifade ederek bu borçları ödeyecek durumunun olmadığını belirtirken gidecek bir yerinin de bulunmadığını vurguladı.

VAATLERE İNANARAK KENDİSİNDEN 27 YAŞ BÜYÜK BİRİYLE EVLENDİ

İlk evliliğinde aradığı mutluluğu bulamayan Türkan Sağlam 14 yıl önce 49 yaşına geldiğinde kendisinden 27 yaş büyük biriyle ikinci evliliğini yaptı. Evlendiği kişi Sağlam’a emeklilik primlerini yatırmayı, mehir olarak ev yeri vermeyi vaat ederken oturdukları evde de ömür boyu kalabileceğini söyledi.

“14 YILDIR ŞİDDET GÖRÜYORUM”

Türkan Sağlam, “Bana çok şey vaat etti, elini sıcak sudan soğuk suya değdirmeyeceğim. Ama hiçbir şey olmadı. Ben 2010 yılından bu güne kadar ırgat gibi çalıştım o evde. Eve girdikten sonra aradan 2-3 gün geçmeden bana şiddet uygulamaya, küfür ve hakaretler etmeye başladı. Balta, kazma, kürek, av tüfeği, bıçak… Eline ne geçtiyse bana onlarla saldırdı. 14 yıl şiddet gördüm” ifadelerini kullandı.

HASTALANMADAN ÖNCE MAL VARLIĞINI PAYLAŞTIRDI

Sağlam’ın evlenmesinden kısa bir süre sonra eşi Alzheimer hastası oldu. Türkan Sağlam hem eşine baktı hem de evini geçindirmeye çalıştı. Ancak talihsiz kadın iddiaya göre eşinin çocuklarının tacizine uğradı, evden çıkması için baskıya uğradı.

 Türkan Sağlam’ın eşi ise hastalığından kısa bir süre önce tüm mal varlığını ilk eşinden olan çocukları arasında paylaştırdı. Türkan Sağlam evden çıkmamak için dirense de üvey çocuklarının baskısı her geçen gün daha da arttı.

“EŞİMİ BIRAKAMAM, O EVDEN TAŞINMAM GEREKİYOR”

Çocuklarının evden çıkarmak istediği eşini de bırakamayacağını ifade eden Türkan Sağlam, “Camdaki sinekliklerimi kesiyorlar, evime hortumla su sıkıyorlar, etmedikleri küfür ve hakaret kalmıyor. Benim o evden taşınmam gerekiyor. Ama gidecek bir yerim yok. Beni bir yere taşırlarsa çok çok memnun olurum. Eşimi de bırakmam. O benim nikahlı eşim” ifadelerini kullandı.