Ekol TV muhabiri İremnaz Aksoy, bir çok sözde şifacı hocayla iletişime geçerek yalanlarını gün yüzüne çıkardı. İstanbul ve Samsun'da hocalar ile görüşen Aksoy, sözde hocaların hem yüz yüze hem sosyal medya üzerinden uyguladığı metotları ifşa etti. 

ÜFÜRÜKÇÜLER SOSYAL MEDYADA

Vatandaşları dolandırmak için yeniden harekete geçen sözde şifacı hocalar, sosyal medya fenomenleri ile ortaklık yaparak masum vatandaşları kandırıyor. Dua okumak için para alan, kendini kötü hisseden insanları "size büyü yapılmış" diyerek kandıran hocalar, bakım ücreti adı altında 500 ila 2000 lira ödeme talep ediyor.

500 LİRALIK SEANS 

Ekol TV muhabirleri Gizem Gündoğdu ile İremnaz Aksoy, İstanbul Mimaroba'da bulunan sözde bir hocanın evine gitti. Gündoğdu ve Aksoy, "Üzerimizde kötü enerji var, bize büyü yapılmış olabilir" sözlerini söylerken, sözde hoca 500 lira talep ederek, sirke sıkmaya başladı. İstediği bu ücretin bakım ücreti olduğunu açıklayan sözde hoca, bir sonraki seans için randevu oluşturmak istedi. 

"7 BİN LİRANI ALIRIM"

Telefon üzerinden sözde bir hoca ile iletişime geçen Aksoy, sorunları olduğunu söyleyerek yardım istedi. Şahıs, Aksoy'un üzerinde bulunan büyünün bozulması için 7 bin TL talep etti. Sözlerine devam eden sözde hoca, "Bunlar büyülerin belirtileri, bu büyüyü etkisiz hale getirmek için ben bozarsam 7 bin liranı alırım. Açık konuşayım ben. Ondan sonra bana 4 gün müsaade edeceksiniz. 4 gün sonra siz zaten anlarsınız" ifadelerini kullandı.

"BU İLME SAHİP OLAN İNSANLAR ABSÜRT ŞEYLER İSTEMEZ"

İlahiyatçı-Yazar Ümit Özdemir, Son dönemlerde bu tarz sahtekarların ülkemizde çoğaldığını, vatandaşlarımıza maddi ve manevi zarar verdiğini belirtti. Sözlerine devam eden Ümit Özdemir, "Bu ilme sahip olan insanlar absürt şeyler istemez. Öyle elinize, kolunuza, bacağınıza, göğsünüze yazılar yazayım demez. dedi.

Samsun'da en bilinen hocaların başında gelen ve verdiği muska için 700 lira isteyen kişi hakkında yorum yapan Özdemir, "Ehli sünnet bir alimin bu konuyla alakalı kağıda bir şey yazdığı zaman; safran, amber ve misk karışımından bir yazı yazar. Gerçek bir hocanın yazacağı şey değildir" ifadelerini kullandı.