Gündem

Muğla'da iki farklı noktada orman yangını

Muğla'nın Ortaca ve Dalaman ilçelerinde meydana gelen orman yangınlarında alevler şiddetli rüzgarın etkisiyle büyüdü. Ortaca ilçesindeki yangın kontrol altına alınırken Dalaman'daki alevlere sabahın ilk ışıkları ile havadan müdahale edilecek.

Abone Ol

Muğla'nın Ortaca ve Dalaman ilçelerinde orman yangınlarına ekiplerin karadan müdahalesi sürüyor.

ŞİDDETLİ RÜZGÂR RİSKİ ARTIRDI

Ortaca ilçesindeki orman yangını Okçular Mahallesi'ndeki ormanlık alanda meydana geldi. Ormanlık alandan alevlerin yükseldiğini gören vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye Muğla Orman Bölge Müdürlüğü yangın söndürme ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Şiddetli rüzgârın bulunduğu bölgede ekiplerin alevleri kontrol altına almak için yoğun çalışmalar gerçekleştirdi.

Muğla'nın Ortaca ilçesine bağlı Okçular Mahallesi'nde saat 19.30 sıralarında çıkan orman yangını, Orman Bölge Müdürlüğü ve itfaiye ekiplerinin müdahalesi sonucu 21.45 sıralarında kontrol altına alındı. Bölgede soğutma çalışmaları devam ediyor.

ALEVLER GENİŞ BİR ALANA YAYILDI

Dalaman Taşbaşı Mahallesi’ndeki ormanlık alanda henüz bilinmeyen bir nedenle yangın başladı. Yapılan ihbarın ardından bölgeye Muğla Orman Bölge Müdürlüğü yangın söndürme ekipleri sevk edildi. 

YANGINDA 1 EV VE AHIR ZARAR GÖRDÜ

Muğla'nın Dalaman ilçesinde saat 19.30 sıralarında çıkan orman yangınında 1 ev ve 1 ahırın zarar gördüğü öğrenilirken, Dalaman Belediye Başkanı Sezer Durmuş, orman yangını nedeniyle vatandaşlara su tankeri ve traktör getirmeleri konusunda çağrıda bulundu.

Başkan Durmuş sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Taşbaşı Mahallesi’nde çıkan yangın nedeniyle tüm vatandaşlarımızın dikkatli olmalarını ve tedbirli hareket etmelerini, özellikle çevre mahallelerde traktörü, su tankeri bulunan vatandaşlarımızın müdahale için gelmesini rica ediyoruz. Duyarlılığınız için teşekkür ederiz" dedi.

5 UÇAK VE 4 HELİKOPTER İLE MÜDAHALE EDİLECEK 

Yapılan ihbarın ardından bölgeye Muğla Orman Bölge Müdürlüğü yangın söndürme ve Muğla Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri sevk edildi. 37 arazöz, 12 su ikmal aracı, 5 dozer ve 225 personel rüzgarın şiddeti ile geniş bir alana yayılan alevleri kontrol etmek için yoğun çaba sarf ediyor.

Yangın bölgesinde sabahın ilk ışıklarıyla beraber 5 uçak, 4 helikopter ile hava müdahalesinin başlayacağı öğrenildi. Hava müdahalesi ile birlikte yangının hızının kesilerek kara ekiplerinin müdahalesi ile alevlerin önüne geçilmesi planlanıyor. Muğla Orman Bölge Müdürü Mustafa Ülküdür de yangın söndürme çalışmalarını yerinde sevk ve idare ediyor.