YKS’ye bu yıl 3 milyondan fazla aday katıldı, tercihler de ortalama bu sayılarda oldu. ÖSYM 13 Ağustos sabah saatlerinde YKS tercih sonuçlarının açıklandığını duyurdu. Hangi üniversite ve bölüme yerleştiğini öğrenmek isteyen adaylar ve aileleri ÖSYM’nin sayfası üzerinden YKS yerleştirme sonuçlarını öğrenmeye çalışırken, elleri boş dönüyor. Peki, ÖSYM çöktü mü 13 Ağustos? ÖSYM ne zaman açılacak, açıklama yapıldı mı? YKS tercih sonuçlarına başka nereden bakılır? İşte ayrıntılar…

ÖSYM ÇÖKTÜ MÜ 13 AĞUSTOS?

ÖSYM bugün YKS tercih sonuçlarının açıklanması nedeniyle büyük bir ziyaretçi akınına uğruyor. 2024 YKS sınavına 3 milyonu aşkın adayın katıldığı göz önüne alındığında hem adaylar hem de aday yakınları ÖSYM üzerinden YKS yerleştirme sonuçlarını görmek için siteyi ziyaret ediyor. Ancak milyonlarca kişi ÖSYM’nin açılmamasından şikayet ediyor. Bu kapsamda ÖSYM çöktü mü? Sorusuna yanıt aranıyor.

Ancak şu an YKS yerleştirme sonuçlarına bakmak isteyenlerin sınava katılan adaylar ve aday yakınlarının yaklaşık 5 milyon kişilik bir kitle oluşturduğu tahmin ediliyor.

Bu kadar kişinin aynı anda YKS tercih sonuçlarını öğrenmek için ÖSYM’ye akın etmesinin oluşturduğu yoğunluk nedeniyle sisteme erişimde güçlük yaşandığı düşünülüyor.

Yks Tercih Sonuçları Ss-1

ÖSYM NE ZAMAN AÇILACAK, AÇIKLAMA YAPILDI MI?

ÖSYM’nin çöküp çökmediğine dair bir açıklama bulunmuyor. Yine Kurum yetkililerinden erişim sorununun ne zaman giderileceği ve ÖSYM’ye ne zaman giriş yapılabileceği konusunda da bir bilgilendirme gelmedi.

YKS TERCİH SONUÇLARINA BAŞKA NEREDEN BAKILIR?

YKS tercih sonuçları sonuc.osym.gov.tr internet adresinden öğrenilebiliyor. Bununla birlikte YKS yerleştirme sonuçlarına e-devlet üzerinden de bakılıyor ancak e-devlet kişiyi ÖSYM sayfasına yönlendirdiği için yine sonuçlara ulaşmak şu an için mümkün olmuyor.