Otomobil devi Volvo, Türkiye’de sedan modellerin satışını durduruyor. Volvo Car Türkiye'nin yeni Genel Müdürü Alican Emiroğlu ürün gamındaki değişikliği duyurdu. Emiroğlu, son gümrük vergileri nedeniyle kararı aldıklarını açıklayarak, “Sedan modellerimizin satışına son vereceğiz. Çin'de üretilen bu modellerin satışlarını yeni yıldan itibaren durduracağız. Elektrikli sedan modeller gelene kadar Türkiye'de sedan bir otomobil satmayı planlamıyoruz" ifadelerini kullandı.

Emiroğlu, Volvo'nun güncel modelleri ve elektrifikasyon süreci hakkında detaylı bilgiler paylaşırken, 2024 yılına yönelik plan ve stratejileri ile ilgili de hedeflerini açıkladı.

Gallery Signature Face

SATIŞ REKOR KIRAN MARKA SATIŞ STRATEJİSİNİ DEĞİŞTİRİYOR

Türkiye’nin 2023 yılında tüm zamanların rekorunu kırarak 11 bin 646 adetlik satış rakamına ulaşan Volvo Car, Türkiye'de sedan modellerin satışını durduruyor.

Habertürk’ün haberine göre, Volvo Car Türkiye Genel Müdürü Alican Emiroğlu, markanın kompakt SUV modeli XC40'ta artık benzinli motor seçeneğinin sunulmadığını ve otomobilin EX40 ismi ile sadece elektrikli olarak yola devam ettiğini anlattı.

'ELEKTRİKLİSİ GELENE KADAR SEDAN SATMAYACAĞIZ'

Markanın kompakt SUV modeli XC40'ta artık benzinli motor seçeneğinin sunulmadığını ve otomobilin EX40 ismi ile sadece elektrikli olarak yola devam ettiğini anlatan Emiroğlu, "Globalde dizel üretimine son verdik. Yetkili satıcılarda 2 haneli stoklar kaldı, en geç önümüzdeki ay içerisinde son dizel araçları müşterilerimiz ile buluşturacağız. Yolumuza benzinli, plug-in hibrit ve elektrikli otomobiller ile devam edeceğiz. Sedan araçlarımız S60 ve S90 Çin'de üretiliyordu. Yeni vergi düzenlemesi sebebiyle mevcut stoklardan sonra yeni araç getirmiyor olacağız. Elektrikli sedan modellerimiz gelene kadar, önümüzdeki yıl itibariyle sedan otomobillere ara vermek durumunda kalacağız" dedi. 

Yxg M Cf5 400X400

KARARDA SON GÜMRÜK VERGİLERİ ETKİLİ OLDU

Emiroğlu, "Sedan modellerimiz ise Çin'de üretildiği için, yeni yıldan itibaren artık bu modelleri getirmeyeceğiz. Bu kararı almamız da son gümrük vergilerinin etkisi oldu. Elektrikli sedan modeller gelene kadar Türkiye'de sedan bir otomobil satmayı planlamıyoruz" dedi.

Daha önce Çin menşeli elektrikli otomobillere getirilen yüzde 40 ek vergi, Temmuz 2024'ten itibaren Çin'den ithal edilen tüm yakıt türlerindeki otomobiller için geçerli olmuştu.

"ÖTV DÜZENLEMESİ PLUG-İN HİBRİT PAZARI BÜYÜTÜR"

Plug-in hibritler konusunda da ayrı bir parantez açan Volvo Car Türkiye Genel Müdürü Emiroğlu, "Plug-in hibrit özelinde yapılan ÖTV düzenlemesinin bu pazarı büyüteceğini düşünüyoruz. Bu teknoloji, tam elektrikliye geçişte ara çözüm. Toplam satışlarımızın yüzde 11’i plug-in hibrit, bu teknolojiye sahip araçların satışlarını artırmak istiyoruz" hedeflerini paylaştı.

Fh M Pa Zb Xw A A Djf A

VOLVO CARS'TAN AÇIKLAMA GELDİ

Volvo Cars Türkiye'den konuya ilişkin yeni bir açıklama yapıldı.

Şirketten yapılan açıklama şu şekilde;

"Volvo Cars, sürdürülebilirlik ve elektrifikasyon vizyonu çerçevesinde, 2030 yılı itibariyle tamamen elektrikli otomobillere geçmeyi planlıyor. Bu doğrultuda mevcut süreçlerini iyileştirmeye odaklanan marka, 2025 yılı için iklim eylem planı ve döngüsel ekonomi alanında çalışmalara devam ediyor. 2025 yılı itibariyle global satışlarının yüzde 50’sinin tamamen elektrikli otomobillerden olmasını planlayan Volvo Cars, otomobil başına düşen karbon ayak izini de yüzde 40 oranında azaltmayı hedefliyor. Bu çerçevede Volvo Cars, sedan modellerinin global üretimini Avrupa pazarı için çok daha önce açıklanan üretim planı çerçevesinde 2024 itibariyle bitirme kararı almıştır. Volvo Car Türkiye de bu üretim planına istinaden müşterilerimizin taleplerini karşılayacak şekilde otomobil stoğunu inşa etmiştir. Sedan modellerin gelecekte elektrikli versiyonları Türkiye pazarında yer alacaktır."