Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası 2024 yılının ikinci çeyreğine ilişkin Ticari Gayrimenkul Fiyat Endeksi (TGFE) verilerini açıkladı.

Türkiye’de bu yılın ikinci çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 7.3 oranında artan Ticari Gayrimenkul Fiyat Endeksi (TGFE), bir önceki yılın aynı çeyreğine göre nominal olarak yüzde 64.7 artış, reel olarak ise yüzde 4.4 oranında azalış gösterdi.

EN ÇOK DÜKKAN FİYATLARI ARTTI

Türkiye genelinde, 2024 yılı ikinci çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 8 oranında artan Dükkan Fiyat Endeksi bir önceki yılın aynı çeyreğine göre nominal olarak yüzde 66.7 artış, reel olarak ise yüzde 3.2 oranında azalış kaydetti.

Aynı çeyrekte, bir önceki çeyreğe göre yüzde 3,8 oranında artan Ofis Fiyat Endeksi bir önceki yılın aynı çeyreğine göre nominal olarak yüzde 54.2, reel olarak ise yüzde 10.5 oranında azaldı.

FİYATTA ANKARA, İSTANBUL VE İZMİRİ SOLLADI

Diğer taraftan, üç büyük ildeki gelişmeler değerlendirildiğinde, İstanbul, Ankara ve İzmir’in ticari gayrimenkul fiyat endeksleri, 2024 yılı ikinci çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre sırasıyla yüzde 3, 11.1 ve 5. oranlarında artış gösterdi.

Endeks değerleri bir önceki yılın aynı çeyreğine göre İstanbul, Ankara ve İzmir’de sırasıyla yüzde 51.5, 72.1 ve 62.0 oranlarında arttı.