İstanbul'da 2 bin 500 yeni taksi hizmete giriyor. UKOME toplantısında karar çıktı. Teklifte 2500 adet yeni taksinin hizmete alınması teklifi oy birliğiyle kabul edildi.

2500 YENİ TAKSİ GELİYOR

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısı, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gürkan Akgün başkanlığında, Çırpıcı Sosyal Tesislerinde gerçekleştirildi.

Toplantıda halihazırda kentte 19 bin 198 adet sarı taksi, turkuvaz ve engelli taksilerle birlikte 20 bin 311 adet taksi bulunduğu kaydedilirken teklifte 2 bin 500 yeni taksi arzı oylamaya sunuldu.

Taksilerin tamamen dijital, güvenlik bölmeli ve tepe lambasız olacağı, yolcu komisyonu veya ek ücret olmayacağı kaydedildi.

Yeni taksi arzı teklifi komisyondan geçti böylece 2 bin 500 yeni taksi sisteme dahil olacak.

İBB BAŞKANI EKREM İMAMOĞLU DUYURDU!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu UKOME toplantısından çıkan kararı sosyal medya hesabından paylaştı. 

İmamoğlu’nun açıklamaları şu şekilde:

"2500 yeni taksi İstanbul’a hayırlı olsun. Uygulama Tabanlı Taksi Sistemi ile çağdaş, güvenli, erişilebilir, denetlenebilir, şeffaf ve teknolojik bir taksi sistemine geçiyoruz. Uzun çabalar sonucu UKOME'de bu teklifimize destek veren bütün bileşenlere teşekkürler."

15 KEZ REDDEDİLDİ

Büyükşehir Belediyesi yetkilileri taksi sayısını artırmayı daha önce tam 15 kez UKOME toplantılarında oylamaya sunmuş ancak hepsi reddedilmişti.

TAKSİDE YENİ DÖNEMDE NELER DEĞİŞİYOR?

Yeni taksi sistemindeki araçlarda tepe lambası bulunmayacak.

Yolcu alımı uygulama veya entegre taksi durakları üzerinden yapılacak.

Diğer taksilerden farklı tasarıma ve damalı olacak yeni sistem taksilerin içerisinde ayrıca güvenlik bölmesi bulunacak.

Yeni sistemle birlikte yolcu açısından kaliteli hizmet sağlanması hedeflenirken taksici içinse kamuoyundaki kötü algının iyileştirilmesi öngörülüyor. Ayrıca bu durumun kurumsal taksi taşımacılığı sistemine de geçiş imkanı sunması bekleniyor.