Dünya Gazetesi yazarı Prof. Dr. Burak Küntay, bugünkü köşesinde "Yumuşak Güç" başlıklı bir yazı kaleme aldı. Yazısında yumuşak güç kavramının dış politikada önemli bir konuma sahip olduğuna dikkat çeken Küntay, Ankara'ya tavsiyeler verdi.

EN AZ SAVUNMA SANAYİ KADAR ÖNEMLİ

Türkiye'nin son yıllarda savunma sanayi alanında attığı adımlara vurgu yapan Küntay, sektörün ümit vadettiğini belirtti. Ancak Türkiye'nin bununla sınırlı kalmamasını isteyen Küntay, Ankara'nın pandemi döneminde önemi ortaya çıkan "ilaç sanayi"ne yönelmesinin öneminden bahsetti. Ünlü köşe yazarı, "En az savunma sanayii kadar kritik ve stratejik öneme sahip" ifadelerini kullandı.

"NÜKLEER SİLAH SAHİBİ OLMAKTAN DAHA MÜHİM"

Farklı sektörlerin desteklenmesi, teşvik edilmesi ve Ar-Ge faaliyetlerinin daha da genişletilmesi gerektiğinin altını çizen Küntay, ilaç sektörünün bu kritik sektörler arasında en başa yazılabileceğini kaydetti. İlaç sanayinde atılacak adımların yumuşak güç kavramını daha da kuvvetlendireceğini aktaran Küntay, "Yumuşak güç sahibi olmak, artık nükleer silah sahibi olmaktan daha mühim" diyerek yazısını noktaladı.