Dünya

Ünlü milyarderin yatı Sicilya’da batmıştı: Enkazda gizli bilgi içeren diskler bulundu!

Sicilya açıklarında fırtına sonucu batan İngiliz milyarder iş insanı Mike Lynch’a ait olan “Bayesian” isimli süper yatın enkazında, uluslararası istihbaratın dikkatini çeken gizli verilere ev sahipliği yaptığına dair endişeler artarken, kurtarma ekipleri çevredeki güvenlik önlemlerini sıkılaştırma kararı aldı. İsimsiz kaynaklara göre, 56 metrelik yatın, Batı istihbarat servisleriyle bağlantılı hassas bilgiler barındırdığı düşünülüyor.

Abone Ol

Geçtiğimiz ağustos ayında İngiliz milyarder iş insanı Mike Lynch’e ait olan "Bayesian" isimli süper yat, Sicilya açıklarında yaşanan şiddetli fırtına sonucu batmıştı. Çeşitli kaynaklara göre, yatın enkazını araştıran dalgıçlar, gemideki su geçirmez kasalarda bulunan hassas verilerin bazı devletlerin dikkatini çekebileceği endişesiyle, enkaz çevresinde güvenlik önlemlerinin artırılmasını talep etti.

GİZLİ VERİLER İÇERİYOR

İsimsiz kaynaklara göre, 56 metrelik yatın, Batı istihbarat servisleriyle bağlantılı hassas bilgiler barındırdığı düşünülüyor. Mike Lynch, sahibi olduğu siber güvenlik şirketi aracılığıyla, İngiltere, ABD ve diğer ülkelerin istihbarat birimleriyle sıkı iş birliği içerisindeydi. Hatta, Darktrace şirketi kayıtlarına göre Lynch, İngiltere’nin eski başbakanları David Cameron ve Theresa May’e bilim ve teknoloji alanında danışmanlık yapmıştı.

Sicilya faciasına 'cinayet' soruşturması: Yat dünyasının Titanik'i Sicilya faciasına 'cinayet' soruşturması: Yat dünyasının Titanik'i

ŞİFRELİ SABİT DİSKLER BULUNDU

Gemideki araştırmaları yürüten yetkililer, yaklaşık 50 metre derinlikteki enkazda, şifrelenmiş sabit disklerde gizli verilerin bulunduğunu belirtiyorlar. Bu kasaların içeriğinde ise şifreler ve başka hassas bilgiler olduğundan şüpheleniliyor. Başlangıçta yetkililer, enkazın değerli eşya avcıları tarafından talan edilmesinden endişe ederken, artık yabancı devletlerin ilgisinin daha büyük bir tehdit olduğu düşünülüyor.

Sicilya yatının enkazında Mike Lynch ve kızının cesedine ulaşıldı Sicilya yatının enkazında Mike Lynch ve kızının cesedine ulaşıldı

EK GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI

Enkazın çıkarılması için çalışmalar devam ederken, güvenlik önlemlerinin sıkılaştırılması yönündeki talepler resmi olarak kabul edilmiş durumda. Yat kazasında Lynch’in yanı sıra kızı, avukat Chris Morvillo ve diğer bazı yolcular hayatını kaybetmişti. Ayrıca, yatın kaptanı hakkında ihmalkarlık ve ölüme sebebiyet verme suçlarından soruşturma başlatıldığı bildiriliyor.

Mike Lynch kimdir? Batan lüks yattaki milyarder Mike Lynch kimdir? Mike Lynch kimdir? Batan lüks yattaki milyarder Mike Lynch kimdir?