“Zengin Baba Yoksul Baba” kitap serisiyle tanınan yazar ve girişimci Robert Kiyosaki, piyasaların ve yatırımcıların yakından takip isimler arasında yer alıyor.

Kripto piyasası üzerindeki en son öngörüleri, büyük bir çöküş tahminleri ile tüm dikkatleri üzerine çeken Kiyosaki, tarihsel bir kriz tahmininde bulundu. Ünlü yatırımcı yayımladığı son gönderisinde "dünya tarihinin en büyük piyasa çöküşüne" hazır olduğunu ilan etti.

“OLASI BİR BUHRAN HAZIRLIKLI OLANLARI ÇOK ZENGİN EDECEK”

14 Ağustos tarihli X gönderisinde, özellikle "dünya tarihinin en büyük piyasa çöküşüne" hazır olduğunu dikkat çekerek, "bir çöküş ve olası bir Buhran beni ve (...) hazırlıklı olanları çok, çok zengin edecek" dedi ve "Amerika'yı yöneten 3 aptal" konusunda uyarıda bulundu.

Kriz ve çöküş senaryoları ile sık sık gündeme gelen Robert Kiyosaki paylaşımında yatırımcıları tarih vererek “dünya tarihinin en büyük piyasa çöküşü’ne karşı uyardı.

Kiyosaki, kriz hazırlığı yapanların gelecekte zengin olacağını, Kamala Harris, Jerome Powell gibi politikacıların ise yatırımcıları koruyamayacağını savunuyor. Bu konuda da paylaşımında da Amerika'yı yöneten “3-Stooges” olarak nitelendiriyor ve isimlerini de açık açık yer veriyor.

R. Kiyosaki Warns About The ‘Big

KAMALA HARRIS’E KRİPTO KARŞITLIĞI NEDENİYLE AĞIR ELEŞTİRİ

Bu kişilerin ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris, Hazine Bakanı Janet Yellen ve Fed Başkanı Jerome Powell olduğunu belirten Kiyosaki, özellikle son ikisini pek de hoş olmayan bir şekilde popüler televizyon karakterleriyle karşılaştırdı. Ünlü yazar takipçilerine, buna hazırlıklı olanlar için "çöküşün iyi bir şey olabileceğini" söyledi.

KIYOSAKI’DEN BITCOIN İÇİN 105 BİN DOLAR TAHMİNİ GELMİŞTİ

Başkanlık yarışından çekilen Joe Biden’ı sert şekilde eleştiren Kiyosaki Bitcoin için de 2025’in ağustos ayı için 105 bin dolarlık fiyat tahmini yapmıştı:

“Daha sonra ülkede petrol kalmadı. Biden Amerika’nın petrol rezervlerini harcadı. Tam bir aptal. Trump Amerika’yı yeniden iyi günlerine getirecektir. Dediğim gibi zayıf dolar, ihracatı artıracaktır. Altın, gümüş ve Bitcoin ile birlikte emlak piyasası da değerlenecektir. 2025’in ağustos ayında bence altın 2400 dolardan 3300’e çıkacaktır. Gümüşün de onsu 29 dolardan 79’a yükselecektir. Bitcoin’in de 105 bin dolara çıkacağını düşünüyorum. Dolayısıyla bu seçimi Trump’ın kazanmasına yardımcı olmamız lazım”