Hazine ve Maliye Bakanlığı depremzedeye vergi borcu için ek süre tanıdı. 31 Ağustos’ta dolacak mücbir sebep hali için Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek sürenin uzaltıdığını duyurdu.

VERGİ BORÇLARINA EK SÜRE VERİLDİ

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, “Depremden sonra uygulamaya aldığımız mücbir sebep hali bu ay sona eriyor. Mücbir sebep halleri devam eden mükelleflere ise taleplerine bağlı olarak ilave süre imkanı tanıyoruz” ifadelerini kullandı.

TAKSİTLENDİRME İMKANI TANINACAK

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya, ilçeler ise Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçeleri ilave süreden faydalanacak.

Mücbir sebep hali devam eden Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Kilis ve Elazığ olmak üzere 6 ilde ise mükellefe vergi borçlarını ödeme konusunda ilave süre ve taksitlendirme imkanı tanınacak. 

FAİZSİZ 24 AYA KADAR TAKSİT YAPILABİLECEK

Mücbir sebep hali süren mükellefler, vergi dairelerine bireysel talepte bulunabilecek. Başvuruların Gelir İdaresi Başkanlığınca (GİB) değerlendirilmesinin ardından mükelleflerin vergi borçlarının ödenmesi için ilave süre verilebilecek. Gerekli şartları taşıyan mükelleflerin borçları, faiz alınmaksızın, 24 aya kadar taksitlendirilebilecek.