Spor

Yabancı kuralı ile ilgili flaş açıklama geldi. TFF Başkanı Hacıosmanoğlu Ekol TV'de açıkladı: Önümüzdeki sezon değişiyor

Ekol TV'de yayımlanan Candaş Tolga Işık'ın sunduğu "Az Önce Konuştum" programına konuk olan Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu çok kritik açıklamalar yaptı. TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, gelecek sezon yabancı oyuncu kuralında değişikliğe gidileceğini duyurdu. 1. Lig'de yabancı oyuncu istemediğini belirten Hacıosmanoğlu, Süper Lig'de yabancı oyunculara serbestlik getirilip yeni kriterler ekleneceğini söyledi.

Abone Ol

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, yabancı oyuncu kuralının gelecek sezon değişeceğini duyurdu. Hacıosmanoğlu, 1. Lig'de yabancı futbolcuya yer verilmemesi gerektiğini vurgularken, Süper Lig'de yabancı oyuncular için kısıtlama olmaksızın serbestlik getirileceğini belirtti. Ancak bu serbestliğe belirli kriterler ekleneceğini de açıkladı.

Loading...

Ekol TV’de yayınlanan Candaş Tolga Işık'ın sunduğu “Az Önce Konuştum” programına katılan Hacıosmanoğlu, gelecek sezona yönelik yabancı oyuncu sınırında önemli değişiklikler yapılacağını belirtti. "1. Lig'de yabancı oyuncuya yer verilmemesi gerekiyor. Süper Lig'de ise 11 yabancı futbolcuyla sahada olabilme imkanı sağlayacağız. Ancak bu serbestlik, belirli kriterlerle düzenlenecek" dedi.

Ayrıca, Hacıosmanoğlu, Türk futbolunun mali sorunlarına da değinerek, kulüplerle görüşmelerin devam ettiğini belirtti. Yerli futbolcu havuzunun daraldığını, genç yeteneklerin gelişmesi için daha çok fırsat yaratılması gerektiğini vurgulayan TFF Başkanı, "Kimse amatör futbolu dikkate almıyor, ancak Türk futbolunun kurtuluşu burada yatıyor" şeklinde konuştu.

SÜPER LİG VE 1. LİG'DEKİ YABANCI KURALI NE?

Trendyol Süper Lig kulüpleri, A takım listelerinde 14 tane yabancı futbolcu bulundurabiliyor. Müsabaka isim listesine bu futbolculardan 12'sinin yazılabilen takımlar, sahaya ise 11 yabancıyla çıkabiliyor. Trendyol 1. Lig'de ise A takım listelerinde 8 yabancı futbolcuya yer verilebiliyor. Bunların 6'sı müsabaka isim listesinde ve sahada yer alabiliyor.