YKS tercih sonuçları için heyecanlı bekleyiş sürüyor. 25 Temmuz'da başlayan üniversite tercih süreci, 4 Ağustos'ta sona erdi. Adaylar, tercih listelerine yazdıkları okullardan birine yerleşip yerleşmediklerini öğrenmek için sonuçların açıklanmasını dört gözle bekliyor. 2024 Üniversite yerleştirme sonuçları, ÖSYM'nin resmi sonuç sayfası üzerinden erişime açılacak. Üniversite kayıtları 19 Ağustos'ta başlayacak, bu nedenle sonuçların da yakında erişime sunulması bekleniyor. Adaylar, “YKS tercih sonuçları açıklandı mı?” sorusunun yanıtını merak ediyor. 2024 YKS üniversite yerleştirme sonuçları

YKS TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ÖSYM'den henüz 2024 YKS tercih sonuçlarının açıklanacağı tarih hakkında resmi bir açıklama yapılmadı. Ancak, üniversite kayıtlarının 19 Ağustos'ta başlayacak olması, tercih sonuçlarının kayıt sürecinden önce ilan edilmesini beklenir hale getiriyor. Geçtiğimiz yıl YKS tercih sonuçları 19 Ağustos'ta açıklanmış ve üniversite kayıtları 28 Ağustos'ta başlamıştı. Bu yılki tercihler için sonuçların 14 Ağustos'a kadar açıklanması tahmin ediliyor. Resmi açıklama yapıldığında, detaylar haberimizde yer alacak.

YKS TERCİH SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

2024 YKS üniversite yerleştirme sonuçlarına erişim, ÖSYM'nin resmi sonuç sayfası olan "sonuc.osym.gov.tr" adresinden ve e-Devlet üzerinden sağlanacaktır. Adaylar, sonuçlarını T.C. kimlik numarası ve şifreleriyle ÖSYM'nin sonuc.osym.gov.tr adresinden öğrenebilirler. Sonuçları sorgulamak için ilgili ekranı ziyaret edebilirsiniz.

YKS TERCİH SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

ÜNİVERSİTE KAYITLARI NE ZAMAN?

YKS yerleştirme sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adaylar, kayıt işlemlerini 19-23 Ağustos tarihleri arasında yapabilecekler. Elektronik kayıtlar ise 19-21 Ağustos tarihlerinde alınacak.

YKS EK TERCİHLER NE ZAMAN YAPILACAK?

Yükseköğretim programlarına kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra, boş kalan kontenjanlar üniversiteler tarafından ÖSYM'ye bildirilecek. 2024-YKS sonuçlarına göre yapılan genel yerleştirme sonunda boş kalan veya kaydolmama nedeniyle dolmayan kontenjanlar için ÖSYM tarafından merkezi ek yerleştirme yapılacak. Merkezi yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştirilen adaylar, ek yerleştirme için başvuramayacak.