ÖSYM’nin yaptığı tercih sonuçları açıklaması ile bugün milyonlarca aday üniversiteye kayıt hakkı elde ettiğini öğrenci. Bir yanda sevinç yaşanırken, diğer yanda herhangi bir yükseköğretim kurumuna yerleşemeyen adaylar bundan sonraki süreçte ne yapacaklarını araştırmaya başladı. İşte konuya dair ayrıntılar…

YKS’DE YERLEŞEMEYEN NE YAPACAK?

YKS tercih sonuçlarının açıklanmasıyla üniversiteye yerleşecek adaylar belli oldu. Ancak tercihte bulunup da herhangi bir yükseköğretim programına yerleşemeyen adaylar ne yapacaklarını merak ediyor. Fakat yerleşemeyen adayların bir şansı daha bulunuyor.

Üniversite kayıtlarının sona ermesinin ardından yerleştirmelerde boş kalan üniversite kontenjanları ile kayıt hakkı elde edip kayıt yaptırmayan adaylardan kalan boş kontenjanlar için yeniden bir tercih yapılacak.

Yks De Yerleşemeyen Ne Yapacak B

İKİNCİ YERLEŞTİRME VAR MI, NE ZAMAN?

Merkezi yerleştirmede herhangi bir yükseköğretim programına yerleşemeyen adaylar, ikinci yerleştirmelerde şanslarını yeniden deneyecek. Ancak şu an için ikinci yerleştirmelerin ne zaman olacağına dair bir tarih bilgisi bulunmuyor.

İkinci yerleştirmelerde kontenjanların belli olması için üniversite kayıt tarihlerinin sona ermesi bekleniyor. Bu kapsamda üniversite ek yerleştirmelerinin bu ay sonunda yapılması öngörülüyor.

ÜNİVERSİTE KAYIT TARİHLERİ NE ZAMAN?

ÖSYM’den yapılan açıklamaya göre 2024 üniversite kayıtları 19 Ağustos itibariyle başlıyor. Yüz yüze kayıtlar 19-23 Ağustos tarihleri arasında elektronik kayıtlar ise 19-21 Ağustos tarihleri arasında yapılacak.

2024 YKS TERCİH SONUÇLARI SAYFASI İÇİN TIKLAYIN