ÖSYM AİS ekranı YÖKDİL/2 soru kitapçığı ve cevap anahtarı için adayların T.C. kimlik numarası ve şifresi ile sisteme giriş yapması bekleniyor. 2024 yılının ikinci YÖKDİL sınavında adaylara yine 80 soru yöneltilirken, 3 saat yani 180 dakika süre veriliyor.  Arapça, Almanca, Fransızca ve İngilizce olmak üzere farklı dillerde gerçekleşen sınavların puanı 100 üzerinden hesaplanıyor ve her bir soru 1,25 puan değerinde oluyor. 11 Ağustos’ta gerçekleşen YÖKDİL/2 sınavının soru ve cevapları ise sınavın sona ermesinden kısa süre sonra erişime açıldı. İşte ÖSYM AİS ekranı YÖKDİL/2 soru kitapçığı ve cevap anahtarı

ÖSYM AİS EKRANI YÖKDİL/2 SORU KİTAPÇIĞI VE CEVAP ANAHTARI İÇİN BURAYA TIKLAYIN

Yks Tercih C

YÖKDİL PUANI NASIL HESAPLANIR?

YÖKDİL sınavının cevap kâğıtları, ÖSYM tarafından optik okuyucu ile okunmaktadır ve bilgisayar ortamında değerlendirilmektedir. Adayların sadece doğru cevapları değerlendirmeye dâhil edilmektedir. Sınav sonrasında iptaline karar verilen soru veya sorular olursa onlar da değerlendirme dışı bırakılmaktadır.

YÖKDİL’e giren adayların sınav puanları 100 üzerinden hesaplanmaktadır. Verilen her doğru cevap 1,25 puan değerindedir (1.25 x 80 = 100). 55 puan almak isteyen adayların Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı’nda en az 44 soruya doğru cevap vermesi gerekmektedir.

YÖKDİL'de adayların karşısına birden çok soru tipi çıkmaktadır. Bu soru tiplerinin arasında puan değeri açısından fark yoktur. Soruların puanları birbirine eşittir.

YÖKDİL'DE YANLIŞLAR DOĞRULARI GÖTÜRÜYOR MÜ?

YÖKDİL’de yanlış cevaplar doğruları götürmemektedir. Yani yanlış cevaplar, doğrulardan kazanılan puanı düşürmemektedir.