Dünya

Zelensky’den Rus saldırılarına karşı dünyaya çağrı: Kiev’e yardım edin!

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşın 952’nci gününde Rus Savunma Bakanlığı, Kiev’in 113 adet insansız hava aracı (İHA) ile saldırdığını açıkladı. Ukrayna Devlet Başkanı Zelensky ise Moskova’nın bu saldırıya misilleme olarak Harkov’da sivillerin apartmanı güdümlü füze ile hedef aldığını aktardı. Arıca Rusya’nın Ukrayna’ya 105 İHA ile saldırdığını da belirterek “Rus saldırılarının durması için dünyadan yeterli yardımı almalıyız” diye konuştu.

Abone Ol

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşın 952’nci gününde Rus Savunma Bakanlığı Ukrayna’nın 113 insansız hava aracıyla (İHA) ülkeye saldırdığı bildirildi. Açıklama “Geçtiğimiz gece, Kiev rejiminin Rusya Federasyonu topraklarındaki hedeflere uçak tipi İHA'lar kullanarak yaptığı terör saldırısı girişimi durduruldu” denildi.

113 UKRAYNA İHA’SI İMHA EDİLDİ

Rus hava sistemlerinin İHA’ları imha ettiğinin aktarıldığı açıklamada Belgorod bölgesinde 73, Voronej bölgesinde 25, Kursk bölgesinde 14 ve Bryansk bölgesinde 1 İHA’nın düşürüldüğü kaydedildi.

RUSYA’DAN HARKOVA MİSİLLEME SALDIRISI

Öte yandan Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelensky, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Rusya'nın Harkov’da sivillerin oturduğu bir apartmanı güdümlü bombayla vurduğunu ileri sürdü. Zelensky "Rusya'nın bu tür saldırılarının durması için Ukrayna, dünyadan, ortaklarından gerekli ve en önemlisi yeterli yardımı almalı. Her lider tam olarak ne yapılması gerektiğini biliyor. Önemli olan kararlı olmaktır” diye konuştu.

Loading...

SALDIRIDA ÇOCUKLAR DA YARALANDI

Harkov Belediye Başkanı İgor Terehov ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, saldırıda 10 kişinin yaralandığını ve yaralılardan birinin 13 yaşındaki çocuk olduğunu duyurdu. Kiev Şehri Askeri İdare Başkanı Sergiy Popko da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, bu gece Rusya’nın Kiev’e “Şahed” model İHA’lar kullanarak saldırı girişiminde bulunduğunu belirtti. Popko, hava saldırısı alarmının 5 saatten fazla sürdüğünü ve Kiev çevresinde yaklaşık 15 İHA'nın düşürüldüğünü ifade etti.

MOSKOVA, KİEV’E 105 İHA İLE SALDIRDI

Ukrayna Hava Kuvvetleri Komutanlığı’ndan yapılan açıklamada da Rusya’nın Ukrayna topraklarına 105 “Şahed” İHA kullanarak saldırı düzenlediği, 78 İHA'nın düşürüldüğü ve diğerlerinin elektronik harp sistemleri müdahalesi sonucu kaybolduğu belirtildi.

Rusya Kinjal hipersonik füzeyle Ukrayna'daki askeri üsse saldırdı Rusya Kinjal hipersonik füzeyle Ukrayna'daki askeri üsse saldırdı