TCMB’nin faizi sabit bırakmasının ardından Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek sosyal medya hesabından değerlendirmelerde bulundu.

Bakan Şimşek, uygulanan programla risk primini düşürdüklerini dikkat çekti ve 10 yıl vadeli ABD Doları gösterge tahvilinin getirisinin 2021 yılı Kasım ayından sonra ilk defa yüzde 7’nin altına indiğini hatırlattı.

“YAPISAL ADIMLARLA RİSK PRİMİNİ İYİLEŞTİRECEĞİZ”

Bakan Şimşek, açıklamasında Önümüzdeki dönemde yapısal adımlarla kazanımlarımızı kalıcı hale getirerek risk primimizi daha da iyileştireceğiz.” dedi.

İşte Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in açıklaması:

“10 yıl vadeli ABD Doları gösterge tahvilimizin getirisi 2021 yılı Kasım ayından sonra ilk defa yüzde 7’nin altına indi.

Kararlılıkla uyguladığımız programımızla makro finansal istikrarı güçlendirerek risk primini düşürdük. Böylece dış borçlanma maliyetlerimiz önemli ölçüde geriledi.

Maliyetlerimizdeki bu iyileşme özel sektörün dış finansmanını da olumlu etkiliyor.

Önümüzdeki dönemde yapısal adımlarla kazanımlarımızı kalıcı hale getirerek risk primimizi daha da iyileştireceğiz.”

Piyasalardan TCMB faiz kararına ilk tepki geldi! Altın, dolar ve borsa hareketlendi Piyasalardan TCMB faiz kararına ilk tepki geldi! Altın, dolar ve borsa hareketlendi

Ekonomistler TCMB faiz kararını değerlendirdi! İşte ilk yorumlar ve faiz indirimi beklentileri Ekonomistler TCMB faiz kararını değerlendirdi! İşte ilk yorumlar ve faiz indirimi beklentileri

TCMB faiz kararı metninin satır araları dikkat çekti TCMB faiz kararı metninin satır araları dikkat çekti

Merkez Bankası faize dokunmadı! PPK ağustosu da ‘pas’ geçti Merkez Bankası faize dokunmadı! PPK ağustosu da ‘pas’ geçti