Ekol Haber editörü Hakan Mutlu hazırladı...

Yeni bir güne 'merhaba' derken, 'günün' ve 'dünün' öne çıkan gelişmelerini siz değerli okuyucularımız için derledik...  İşte öne çıkan gelişmeler...

BUGÜN NELER OLACAK?

  • Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Bingöl Hisarcıklıoğlu Camii Açılışı, Toplu Açılış, Solhan Sabiha Bahçıvan Fen Lisesi Açılışı programlarına katılacak, Bingöl Hastanesi inşaat alanını ziyaret edecek.

  • Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Brezilya'da düzenlenen G20 Tarım Bakanları Zirvesi'ne iştirak edecek.

  •  Trendyol 1. Lig'in 5. haftası, Boluspor-Siltaş Yapı Pendikspor maçıyla başlayacak.

  • Futbolda 2024-2025 sezonu Birinci Transfer ve Tescil Dönemi sona erecek.

DÜN NELER OLDU?

GÜNDEM HABERLERİ...

NARİN CİNAYETİNDE YASAK AŞK BOMBASI

Kaybının 19. gününde cansız bedeni bulunan Narin Güran'a Türkiye ağlarken, amca Salim Güran ile itirafçı Nevzat B. tutuklandı. İtirafçı yeni ifadesinde Narin'in annesi Yüksel Güran ile amcanın yasak aşk yaşadığını duyduğunu söyledi. Salim Güran'ın aileden bir başka yasak aşkının daha olduğunu da iddia etti. 

Yasak ilişki itirafı geldi! Narin'in annesinin dışında amca Salim Güran'ın aileden bir kadınla ilişkisi daha.. Yasak ilişki itirafı geldi! Narin'in annesinin dışında amca Salim Güran'ın aileden bir kadınla ilişkisi daha..

2 YAŞINDAKİ BEBEK ENTÜBE DURUMDA

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Tekirdağ'da şiddet ve istismara uğrayan 2 yaşındaki bebeğin entübe durumda bulunduğunu, kardeşinin devlet korumasına alındığını bildirdi.

2 yaşındaki Sıla bebek istismara uğramıştı! Bakanlık açıklama yaptı 2 yaşındaki Sıla bebek istismara uğramıştı! Bakanlık açıklama yaptı

NARİN GÜRAN'IN ADLİ TIP RAPORUNA EKOL TV ULAŞTI

Diyarbakır'ın Tavşantepe köyünde kaybolan ve 19 gün sonra cansız bedeni bir derede bulunan Narin Güran'ın Adli Tıp Kurumu raporuna Ekol TV ulaştı. Rapora göre Narin'de herhangi bir cinsel bulguya rastlanmadı.

Narin'in Adli Tıp raporu Ekol TV'de: Cinsel bulguya rastlanmadı Narin'in Adli Tıp raporu Ekol TV'de: Cinsel bulguya rastlanmadı

SON 1 HAFTADA 95 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Terör örgütüne darbe vurulmaya devam ediyor. Milli Savunma Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk haftalık bilgilendirme toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Yapılan açıklamada, "Son bir haftada 95 terörist etkisiz hâle getirilmiştir" ifadesi kullanıldı.

MSB: Bir haftada 95 terörist etkisiz hale getirildi MSB: Bir haftada 95 terörist etkisiz hale getirildi

NARİN'İN BABASININ İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

8 yaşındaki Narin Güran cinayeti sonra adliyedeki işlemleri sona eren baba Arif Güran, serbest bırakıldı. Baba Arif Güran'ın ifadeleri de ortaya çıktı. Hakimin, "Eşiniz ile kardeşiniz arasında ilişki olabilir mi?" sorusuna cevap veren Arif Güran, "Salim'e güvendiğimden değil eşime güvendiğim için kesinlikle aralarında bir şey olamaz" ifadelerini kullandı.

Narin'in babası Arif Güran'ın ifadesi ortaya çıktı: Güran'dan "Aldatıldığınızdan şüphelendiniz mi?" sorusuna cevap Narin'in babası Arif Güran'ın ifadesi ortaya çıktı: Güran'dan "Aldatıldığınızdan şüphelendiniz mi?" sorusuna cevap

İYİ PARTİ'DE YAPRAK DÖKÜMÜ

İYİ Parti'de yaprak dökümü devam ediyor... İzmir Milletvekili Ümit Özlale sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla İYİ Parti'den istifa ettiğini açıkladı. Böylece İYİ Parti'nin vekil sayısı 30'a düştü.

İYİ Parti'de bir istifa daha: Vekil sayısı 30'a düştü İYİ Parti'de bir istifa daha: Vekil sayısı 30'a düştü

EKONOMİ HABERLERİ...

TCMB, CARİ AÇIK VERİLERİNİ AÇIKLADI

TCMB'nin verilerine göre, Türkiye'nin cari işlemler hesabında temmuzda 566 milyon dolar, altın ve enerji hariç cari işlemler hesabında 4 milyar 879 milyon dolarlık fazla oluştu.

TCMB, cari açık verilerini açıkladı TCMB, cari açık verilerini açıkladı

"FAİZ DÜŞERSE İPLER KOPAR"

Son günlerde Borsa İstanbul'da yaşanan sert düşüş küçük yatırımcıları olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor. Geçen hafta genelinde yaşanan düşüş, yüzde 5.5’i buldu. Dünya gazetesi yazarı Fikret Çengel, ekolhaber.com.tr'ye Borsa İstanbul'da yaşanan düşüşe ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Borsa İstanbul'da Merkez Bankası detayı! Faiz düşerse ipler kopar! Borsa İstanbul'da Merkez Bankası detayı! Faiz düşerse ipler kopar!

DÜNYA HABERLERİ...

GÖRÜNTÜLER ORTAYA ÇIKTI

İsrail’in Gazze’deki soykırımının 342’nci gününde Tel Aviv’in katlettiği Türk aktivist Ayşenur Ezgi Eygi’nin ölümüne dair ABD basınının yayımladığı İsrail’in “istemeden vuruldu” yalanını yalanlayacak görüntüler gündeme bomba gibi düştü. 

ABD basını İsrail’in yalanını ortaya çıkardı: Ayşenur Ezgi Eygi’nin ölüm anının görüntüleri paylaşıldı! ABD basını İsrail’in yalanını ortaya çıkardı: Ayşenur Ezgi Eygi’nin ölüm anının görüntüleri paylaşıldı!

FİLİSTİN, BM'DE SANDALYE SAHİBİ OLDU

ABD’nin New York kentinde düzenlenen Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun 79’uncu oturumunda tarihi bir an yaşandı. Filistin, ilk defa bir BM Genel Kurulu'nda sandalye sahibi olarak temsil edildi ve mayıs ayında kazandığı hakkın ardından üye ülkeler arasında yerini aldı.

Birleşmiş Milletler’de tarihi an: Filistin sandalye sahibi oldu! Birleşmiş Milletler’de tarihi an: Filistin sandalye sahibi oldu!

SPOR HABERLERİ...

İNGİLİZLERİN HEDEFİ BARIŞ

Galatasaray'da transferde oldukça hareketli saatler yaşanıyor. Sarı kırmızılıların, 24 yaşındaki milli oyuncusu Barış Alper Yılmaz ile ilgili flaş bir transfer teklifi olduğu ortaya çıktı.

Barış Alper Yılmaz'a İngiltere'den 25 milyon euroluk teklif! Barış Alper Yılmaz'a İngiltere'den 25 milyon euroluk teklif!

GALATASARAY'A ZİYECH'TEN KÖTÜ HABER

Yıldız futbolcu Hakim Ziyech'ten Galatasaray'a kötü haber geldi. Sarı-kırmızılı kulüp, Ziyech'in sağ üst arka adale grubunda 2'nci derece kanama ve kısmi yırtık tespit edildiğini duyurdu.

Hakim Ziyech'ten Galatasaray'a kötü haber! 'Kısmi yırtık' tespit edildi Hakim Ziyech'ten Galatasaray'a kötü haber! 'Kısmi yırtık' tespit edildi

ARDA'DAN REYTİNG PUANINA TEPKİ

Geçtiğimiz günlerde Ekol Haber olarak yaptığımız "FC 25’te Arda Güler'e verilen 78 puan tepki toplamıştı" haberine bir tepki de milli yıldızımız Arda Güler'den geldi. İspanya'da katıldığı bir programda oyun reytinglerinin açıklandığı sırada şut gücünün az olmasına sinirlenen Arda, "Bu adamların maç izlediğini düşünmüyorum" ifadelerini kullandı.

FC 25’te Arda Güler'e verilen 78 puan tepki toplamıştı: Bu sefer Arda Güler'de tepkisini dile getirdi FC 25’te Arda Güler'e verilen 78 puan tepki toplamıştı: Bu sefer Arda Güler'de tepkisini dile getirdi