İstanbul'da son olarak Mayıs ayında yüzde 60 zam yapılmıştı. Haziran ayı ile birlikte gelen faturalar İstanbulluların tepkisini çekmeye başladı. Faturaların neredeyse üçe katlandığını söyleyen vatandaşlar İSKİ'yi itiraz yağmuruna tuttu.

İstanbul'da su faturaları bardaktaki suyu bile taşırdı. Geçtiğimiz aylarda düşük gelen faturalar şimdi neredeyse üçe katlandı. 180, 200, 250 lira gelen faturalar 1200 liraya kadar çıktı. Faturalarda dikkat çeken detay ise faturada yazan detay kalemleri oldu.

BU KALEMLER KANUNİ AMA...

 TÜRKONFED Hukuk Komisyonu Üyesi Derya Deniz Dalgın Ekol TV'ye dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Dalgın, "Fatura okur yazarlığı için detaylara bakmak şart. KDV, atık su bedeli, çevre bedeli... Bu kalemler kanuni" ifadelerini kullandı. Faturalarda okur yazar olmak gerektiğini söyleyen Dalın, "Faturadaki tarifeyle kendi tarifenizi karşılaştırın. Kullanıma göre, miktara göre m3 başına düşen sayısı belirleniyor. İSKİ'nin kendi sayfasına girildiğinde tarife var. Faturadaki tarifeyle kendi tarifelerinde uyumsuzluk varsa İSKİ'ye başvurun" dedi. 

Her tüketicinin faturaya itiraz edebileceğini söyleyen Dalgın, "Bir hata olabilir, kaçak olabilir. Yazılı bildirimde bulunsunlar. Uyumsuzluk gördüklerinde önce yazılı bildirim yapmaları, olumsuz bir sonuç aldıklarında ise Tüketici Heyeti'ne başvurmaları gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Merkezi