Ekonomi

Kredi kartından alınacak SSDF fonu için yeni formül iddiası: 10 bin lira alınsın

AK Parti, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in katılımıyla ekonomi gündemli istişare toplantılarına başladı. Vergi adaleti, fiyat artışları ve kredi kartı düzenlemeleri gibi konular masaya yatırılırken, vatandaşların bilinçlendirilmesine yönelik yeni çalışmalar gündeme alındı. 750 liralık Savunma Sanayi Destek Fonu ödemesi ertelenmişti, yeni alternatifler teklif edildi.

Abone Ol

AK Parti, yeni istişare toplantılarına Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in katılımıyla başladı. Dün gerçekleştirilen ilk toplantıda, mevcut ekonomi politikaları değerlendirilirken, milletvekilleri ve parti yöneticileri sahadaki en önemli sorunları Şimşek’e iletti. Özellikle vergi adaleti ve fiyat artışları, gündemin ana konuları oldu.

ADİL VE GERÇEKÇİ VERGİLENDİRME

Toplantıda milletvekilleri, vatandaşların vergilendirme sisteminde daha adil ve gerçekçi bir yaklaşım istediği belirtildi. Vergi adaleti konusunda sahadan gelen şikayetlerin yoğunluğu Şimşek'e aktarılırken, vatandaşların enflasyonun düşmesine rağmen marketlerde fiyatların gerilememesinden şikayetçi olduğu dile getirildi.

Bakan Şimşek, az kazanandan az, çok kazanandan çok vergi alınmasını amaçlayan çalışmaların sürdüğünü ve enflasyon düşüşünün fiyatlara hemen yansımadığını vurguladı. Ayrıca, vergi sistemi ve ekonomi politikaları konusunda vatandaşın daha bilinçli hale getirilmesi gerektiğini ifade etti.

Savunma Sanayii Fonu teklifi ertelendi Savunma Sanayii Fonu teklifi ertelendi

KREDİ KARTINA YENİ FORMÜL

Türkiye gazetesinde yer alan habere göre toplantıda Savunma Sanayii Destekleme Fonu’na (SSDF) ek kaynak sağlamak amacıyla kredi kartı limiti 100 bin TL üzeri olan vatandaşlardan alınması planlanan 750 TL’lik pay da gündeme geldi. AK Partili vekiller bu düzenlemenin neden teklif edilip ardından ertelendiğini sorgularken, daha yüksek limitli vatandaşlardan daha fazla pay alınmasını önerdi. Savunma sanayi destek paketinin vatandaşa anlatılması için önümüzdeki dönemde yeni bir kampanya başlatılacağı duyuruldu.