Ekonomi

Asgari ücret zammı ile ilgili Bakan Vedat Işıkhan'dan flaş açıklama geldi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücretle ilgili önemli açıklamalarda bulunarak, belirleme sürecinin Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından yapılacağını ve maksimum faydanın hedeflendiğini belirtti.

Abone Ol

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücretin belirlenmesi sürecine dair merak edilen soruları yanıtladı. Bakan Işıkhan, asgari ücretle ilgili nihai kararı Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun vereceğini hatırlatarak, amaçlarının çalışanların ve işverenlerin maksimum fayda sağlayacağı bir noktada uzlaşıya varmak olduğunu söyledi.

AK Parti Grup Başkanı Güler açıkladı! Kredi kartı limiti 100 bin TL üzerinde olanlar dikkat AK Parti Grup Başkanı Güler açıkladı! Kredi kartı limiti 100 bin TL üzerinde olanlar dikkat

KARARI KOMİSYON VERECEK

İstihdamda rekor üstüne rekor kırıldığını belirten Işıkhan, "Çalışma hayatını güçlendirmeye yönelik attığımız adımlar neticesinde istihdam sayımız, son verilere göre 32 milyon 712 bin kişiyle tarihi zirvesini yenilemiş bulunuyor." dedi. Işıkhan, işsizlik oranının 15 aydır tek hanelerde olduğunu vurguladı.

"ENFLASYONU TEK HANELİ RAKAMLARA ÇEKENE KADAR DEVAM"

Bakan Işıkhan, "Yatırım, istihdam, üretim ve ihracat vizyonu doğrultusunda enflasyonu tek haneli rakamlara çekene kadar çalışmaya devam edeceğiz." ifadesini kullandı. Herkesin kazandığı tam bağımsız bir kalkınma süreci hedeflediklerini kaydeden Işıkhan, sanayi sektörünün en önemli aktörlerden biri olduğunu söyledi.