Ekol Haber editörü Hakan Mutlu hazırladı...

Yeni bir güne 'merhaba' derken, 'günün' ve 'dünün' öne çıkan gelişmelerini siz değerli okuyucularımız için derledik...  İşte öne çıkan gelişmeler...

BUGÜN NELER OLACAK?

  • TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İsrail askerleri tarafından Batı Şeria'da öldürülen Ayşenur Ezgi Eygi'nin Didim Merkez Camisi'ndeki cenaze törenine katılacak.
     
  • MHP'nin "Aile Kurumu Çalıştayı 2024" ATO Congresium'da başlayacak.
     
  • Trendyol Süper Lig'in 5. haftası başlayacak; Net Global Sivasspor-Gaziantep FK, Samsunspor-TÜMOSAN Konyaspor, Galatasaray-Çaykur Rizespor ve Sipay Bodrum FK-RAMS Başakşehir maçları yapılacak.

DÜN NELER OLDU?

GÜNDEM HABERLERİ...

SİLAH KAÇAKÇILARINA OPERASYON

Bakan Yerlikaya 81 ilde silah kaçakçılarına ve ruhsatsız silah taşıyan kişilere yönelik Mercek-25 operasyonları düzenlendiğini duyurdu. Operasyonlarda 1596 ruhsatsız tabanca, 442 kurusıkıdan çevrilmiş tabanca, 45 uzun namlulu tüfek, 655 av tüfeği olmak üzere toplam 2738 silah ele geçirildi.

81 ilde silah kaçakçılarına operasyon! Binlerce kişi hakkında işlem yapıldı 81 ilde silah kaçakçılarına operasyon! Binlerce kişi hakkında işlem yapıldı

NARİN'İN CİNAYETİNİ ÇÖZEN O SES KAYDI

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesi Tavşantepe köyünde kaybolan ve kaybının 19. gününde cansız bedeni bulunan Narin cinayetinde anne ve ağabeyin de aralarında bulunduğu 11 kişi tutuklandı. Cinayeti çözen ses kaydı ortaya çıktı. Ve o sözler kayda geçti: "Alo Ramazan kız öldü mü?"

Narin cinayetini çözen ses kaydı ortaya çıktı: Alo Ramazan kız öldü mü? Narin cinayetini çözen ses kaydı ortaya çıktı: Alo Ramazan kız öldü mü?

SÖZDE SORUMLU ÖLDÜRÜLDÜ

MİT, terör örgütü PKK/KCK'nın Mahmur Kampı sözde sorumlusu Azad Akıncı'yı Irak'ın kuzeyindeki Mahmur'da düzenlenen operasyonla etkisiz hale getirdi.

MİT'ten nokta operasyon: Mahmur Kampı sözde sorumlusu Akıncı etkisiz hale getirildi MİT'ten nokta operasyon: Mahmur Kampı sözde sorumlusu Akıncı etkisiz hale getirildi

19 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Terör yuvalarına Mehmetçik pençesi! Irak’ın kuzeyine 7, 8, 9 Eylül 2024 tarihlerinde düzenlenen hava harekâtları sonucunda Gara’da 10, Hakurk’ta 6 ve Kandil’de 3 terörist olmak üzere toplam 19 terörist etkisiz hâle getirildi.

MSB duyurdu: 19 terörist etkisiz! MSB duyurdu: 19 terörist etkisiz!

SALİM GÜRAN İLE İŞÇİSİ ARASINDAKİ KONUŞMA KAN DONDURDU 

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedeni bulunan Narin Güran'ın (8) tutuklanan amcası Salim Güran ile işçisi Ramazan Aksoy'un görüşmesi ortaya çıktı. Salim Güran ile işçisi Ramazan Aksoy arasında geçen konuşma ise kan dondurdu. 

Salim Güran’ın işçisiyle yaptığı konuşma ortaya çıktı: "Daha ölmemiş" Salim Güran’ın işçisiyle yaptığı konuşma ortaya çıktı: "Daha ölmemiş"

EKONOMİ HABERLERİ...

ALTIN UÇTU

Altın 13 Eylül Cuma günü itibarıyla rekor kırdı. Enflasyon ve faizde ibre aşağı dönerken, altın zirveyi gördü.  ABD'de açıklanan ağustos ayı enflasyon verisinin düşük çıkmasının ardından gözler FED'in açıklayacağı faiz kararına çevrildi. Bu sırada çeyrek altın fiyatları ise resmen uçtu.

Altın rekor kırdı! Çeyrek resmen uçtu: İşte güncel altın fiyatları Altın rekor kırdı! Çeyrek resmen uçtu: İşte güncel altın fiyatları

YIL SONU ENFLASYON VE DOLAR TAHMİNİ DEĞİŞTİ

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) eylül ayına ilişkin piyasa katılımcıları anketini yayımladı. Ankette yıl sonu enflasyon tahmini yüzde 43,31'den yüzde 43,14'e geriledi. 12 ay sonrası yıllık yüzde 27,71'den yüzde 27,49'a indi. Yıl sonu dolar/TL beklentisi de 37,27'den 37,16'ya geriledi. 12 ay sonrası kur 42,03'ten 42,43 TL'ye yükseldi.

Merkez Bankası yeni rakamları yayımladı: Yıl sonu enflasyon ve dolar tahmini değişti Merkez Bankası yeni rakamları yayımladı: Yıl sonu enflasyon ve dolar tahmini değişti

DÜNYA HABERLERİ...

İSRAİL, İRAN'I HEDEF ALDI

Washington hükümeti, Tel Aviv’e milyon dolarlık katliam desteğinde bulundu. ABD Dışişleri Bakanlığı, İsrail’e 164.6 milyon dolar değerinde askeri alanda kullanılacak ağır hizmet tank römorkları ve ilgili ekipmanlarının satışına onay verdi. Bununla birlikte Tel Aviv ordusu, Suriye’de İran yapımı olduğunu iddia ettiği bir tesisi vurarak en az 18 kişiyi öldürdü.

İsrail, Suriye’de İran’ı hedef aldı: ABD’den milyon dolarlık soykırım desteği! İsrail, Suriye’de İran’ı hedef aldı: ABD’den milyon dolarlık soykırım desteği!

RUSYA'DAN NATO'YA REST

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşın 932’nci gününde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD ve İngiltere’nin Kiev’in Rus topraklarında uzun menzili silahları kullanmaya izin vermesinin ardından NATO’ya resti çekti.

Putin’den NATO’ya savaş tehdidi: Kimse bizi hafife almasın! Putin’den NATO’ya savaş tehdidi: Kimse bizi hafife almasın!

SPOR HABERLERİ...

CENK ERGÜN İSTİFA ETTİ

Galatasaray'da transfer sürecinde gelen eleştirilerin ardından yönetim kadrosunda sıcak bir gelişme yaşandı. Galatasaray'ın Futbol Direktörü Cenk Ergün, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, görevinden istifa ettiğini duyurdu. 

Galatasaray'da üst düzey ayrılık! Cenk Ergün istifa etti Galatasaray'da üst düzey ayrılık! Cenk Ergün istifa etti

GALATASARAY'A MACAR YILDIZ

Galatasaray, Almanya'nın Freiburg takımından Roland Sallai'yi transfer etti. Galatasaray'dan Kamuyu Aydınlatma Platformu'na gönderilen açıklamaya göre, Macar futbolcu için bonservis bedeli olarak 6 milyon Euro ödenecek.

G.Saray, Roland Sallai'yle 4 yıllık sözleşme imzaladı G.Saray, Roland Sallai'yle 4 yıllık sözleşme imzaladı