Ekol Haber editörü Hakan Mutlu hazırladı...

Yeni bir güne 'merhaba' derken, 'günün' ve 'dünün' öne çıkan gelişmelerini siz değerli okuyucularımız için derledik...  İşte öne çıkan gelişmeler...

BUGÜN NELER OLACAK?

  • Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, KKTC ziyareti kapsamında vatandaşlarla buluşacak.
  • CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin ATO Congresium'da düzenlenecek "İkinci Yüzyıl Değişim Kurultayı"na katılacak.
  • Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Otonom Kamyon Sürüş Testi Töreni'nde yer alacak.
  • Paris 2024 Paralimpik Oyunları'na Fransa'da devam edilecek, milli sporcular 4 branşta madalya mücadelesi verecek.

DÜN NELER OLDU?

GÜNDEM HABERLERİ...

İSTANBUL'DA SUÇ ÖRGÜTLERİNE DARBE

İstanbul’un Sancaktepe, Bağcılar, Fatih, Güngören, Büyükçekmece, Başakşehir, Sarıyer ve Şişli ilçelerinde Yerel Organize Suç Örgütlerine yönelik düzenlenen “KUYU-22” operasyonlarında 23 şüpheli yakalandı.

'KUYU-22' operasyonlarında 23 kişi yakalandı 'KUYU-22' operasyonlarında 23 kişi yakalandı

DÜNYAYI DOLANDIRDI, İSTANBUL'DA YAKALANDI

Yüksek kâr vaadiyle tam 4 milyar dolarlık vurgun yaparak dünyanın en büyük kripto vurgununu gerçekleştiren Omega Pro şirketinin sahibi Robert Velghe, MİT ve Jandarma operasyonuyla İstanbul'da yakalandı.

Dünyanın en büyük kripto vurguncusu İstanbul'da yakalandı Dünyanın en büyük kripto vurguncusu İstanbul'da yakalandı

CANDAN KARDEŞLER YENİDEN HAKİM KARŞISINDA

Sosyal medya fenomenleri Bahar Candan ve Nihal Candan'ın 'Kara para aklama' ve 'Suç örgütüne üye olma' suçlamalarıyla yargılanmaları sürüyor. İkinci kez hakim karşısına çıkan kardeşlerden Nihal Candan avukatlarıyla birlikte adliyeye geldi. 

Bahar ve Nihal Candan kardeşler yeniden hakim karşısında Bahar ve Nihal Candan kardeşler yeniden hakim karşısında

ÖZGÜR ÖZEL: CHP, TÜRKİYE'NİN BİRİNCİ PARTİSİDİR

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel CHP’nin Tüzük Kurultayı açılışında konuştu. Özel, CHP'nin yerel seçimlerinde aldığı başarıya değinerek, "7 bölgede 412 belediye kazandık. 47 yıl sonra partimizi yüzde 38 oyla birinci parti yaptık" ifadelerini kullandı. 

Özgür Özel: Cumhuriyet Halk Partisi Türkiye’nin birinci partisidir Özgür Özel: Cumhuriyet Halk Partisi Türkiye’nin birinci partisidir

ENGİN POLAT TAHLİYE OLDU

Sosyal medya fenomeni ve güzellik merkezleri sahibi Dilan Polat'ın eşi Engin Polat ve beraberinde tutuklu yargılanan üç şüpheli, mahkemenin ara kararı sonrası tahliye edildi. Engin Polat, Çorlu Cezaevi'nden çıktı.

Son dakika: Engin Polat cezaevinden tahliye oldu Son dakika: Engin Polat cezaevinden tahliye oldu

Hindistan-Almanya seferini yapan Air Vistara Havayolları’na ait yolcu uçağı, bomba ihbarı üzerine Erzurum Havalimanı’na zorunlu indi. Havalimanın çok sayıda polis, jandarma, AFAD ve UMKE ekibi sevk edildi. Yapılan tüm aramaların ardından ihbar asılsız çıktı. 

Peçeteye yazılı 'bomba' ihbarı bulundu! Almanya'ya giden uçak Erzurum'a indi Peçeteye yazılı 'bomba' ihbarı bulundu! Almanya'ya giden uçak Erzurum'a indi

EKONOMİ HABERLERİ...

BENZİNE İNDİRİM GELDİ

Brent petrol fiyatlarında yaşanan değişiklik ve dövizdeki dalgalanma akaryakıt fiyatlarına da yansıyor. Benzin fiyatlarına indirim pompaya yansıdı. İstasyonlarda tabelalar güncellendi.

Benzine indirim pompaya yansıdı! Akaryakıtta tabelalar yeniden değişti Benzine indirim pompaya yansıdı! Akaryakıtta tabelalar yeniden değişti

ÇİFTÇİ VE ÜRETİCİYE DESTEKLEME MODELLERİ AÇIKLANDI

Yeni dönemde çiftçi ve üreticiye uygulanacak destekleme modelleri açıklandı. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Temel Destek, Planlama Desteği ve Su Kısıtı Desteği verileceğini açıkladı.

Bakan Yumaklı yeni destekleme modelini açıkladı: Mazotun tamamını gübrenin yarısını vereceğiz Bakan Yumaklı yeni destekleme modelini açıkladı: Mazotun tamamını gübrenin yarısını vereceğiz

DÜNYA HABERLERİ...

TRUMP: HARRİS'İ SEÇERSENİZ İSRAİL YOK OLUR

Cumhuriyetçi Parti’nin adayı Donald Trump, rakibi Demokrat Parti’nin adayı ve ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris'in seçimi kazanması durumunda "İsrail'in yok olacağını" öne sürdü. 

Trump, Yahudi seçmenlere seslendi: Harris’i seçerseniz İsrail yok olur! Trump, Yahudi seçmenlere seslendi: Harris’i seçerseniz İsrail yok olur!

ZELENSKY'DEN SİLAH ÇAĞRISI

Ukrayna Devlet Başkanı Volodomir Zelensky, Rusya'ya karşı daha fazla silaha ihtiyaç duyduklarını söyledi. Zelensky “Açıklanan her yardım paketinin derhal uygulanması lazım.  Putin burada başaramazsa hiçbir yerde başaramaz” ifadelerini kullandı. 

Zelensky’den Avrupa ülkelerine çağrı: Rusya’ya karşı daha çok silaha ihtiyacımız var Zelensky’den Avrupa ülkelerine çağrı: Rusya’ya karşı daha çok silaha ihtiyacımız var

İSRAİL, AYŞENUR EZGİ EYGİ'Yİ ÖLDÜRDÜ!

İsrail ordusunun Batı Şeria’ya düzenlediği soykırım saldırısında, ABD vatandaşlığı da bulunan Türk aktivist Ayşenur Ezgi Eygi hayatını kaybetti. Dışişleri Bakanlığı yaptığı paylaşımda "Netanyahu hükümeti tarafından işlenen bu cinayeti lanetliyoruz" ifadesinde bulundu.

İsrail, Batı Şeria’daki soykırım saldırısında Türk aktivisti öldürdü! İsrail, Batı Şeria’daki soykırım saldırısında Türk aktivisti öldürdü!

SPOR HABERLERİ...

ÖNCE OSİMHEN ŞİMDİ DE BİLLİNG

Galatasaray, transfer sezonunun bitimine kısa bir süre kalırken gaza bastı.  Napoli'nin Nijeryalı yıldızı Victor Osimhen'i katan sarı kırmızılılar, bu kez de Bournemouth'un 28 yaşındaki Danimarkalı yıldızı Philip Billing'i gündemine aldı.

Galatasaray orta saha transferinde Philip Billing'i gözüne kestirdi Galatasaray orta saha transferinde Philip Billing'i gözüne kestirdi

TÜRKİYE İLE GALLER YENİŞEMEDİ

Türkiye, Uluslar B Ligi 4. Grup'taki ilk maçında Galler karşı karşıya geldi. Maçın başından sonuna kadar gol sesi çıkmazken, Türkiye ve Galler gruba 1'er puanla başladı. Maçın 62'nci dakikasında kırmızı kart gören Barış Alper Yılmaz, İzlanda maçında forma giyemeyecek.

Türkiye, Galler deplasmanından beraberlikle döndü Türkiye, Galler deplasmanından beraberlikle döndü

TOPRAK'A NAZAR DEĞDİ

Milli motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu, 2024 Dünya Superbike Şampiyonası'nın Fransa ayağı için hazırlanırken kaza yaptı. Sevenlerini korkutan Razgatlıoğlu, kaldırıldığı hastanede "İyiyim" paylaşımı yaptı.

Toprak Razgatlıoğlu, antrenmanda kaza yaptı! "İyiyim" mesajı paylaştı Toprak Razgatlıoğlu, antrenmanda kaza yaptı! "İyiyim" mesajı paylaştı