Gündem

Orta Doğu gündemi Ekol Masası'nda: Öldürülen 3 Hamas liderinden biri Sinvar mı?

İsrail'in Hamas liderlerine yönelik düzenlediği saldırı Orta Doğu gündemini değiştirdi. Ekol TV'nin sevilen programlarından olan Ekol Masası'nda Haniye'nin öldürülmesinin ardından Hamas'ın yeni siyasi liderin olan Sinvar'ın da öldürüldüğü yönünde iddialar değerlendirildi.

Abone Ol

Ekol TV’nin sevilen programlarından olan Ekol Masası’nda Çağlar Cilara ve Ekol TV Dijital Yayınlar Koordinatörü Aziz Akova, Orta Doğu’da yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

Programda Hamas siyasi lideri İsmail Haniye’nin Tahran’da öldürülmesinin ardından Hamas'ın siyasi liderliğine atanan Yahya Sinvar'ın da öldürüldüğü iddiaları masaya yatırıldı.

İsrail, Hamas lideri Sinvar'ı öldürüldüğünü doğruladı İsrail, Hamas lideri Sinvar'ı öldürüldüğünü doğruladı

“HAMAS BUNU TAMAMEN MANİPÜLASYON OLARAK GÖRÜYOR”

Ekol TV Dijital Yayınlar Koordinatörü Aziz Akova, “İsrail tarafında henüz resmi bir açıklama yok. Net olarak delillerin ortaya konmasının ardından bir açıklama gelebilir. Hamas kanadı da bunu tamamen manipülasyon olarak görüyor. Hamas öyle bir durumun oluştuğunu şu ana kadar doğrulamadı. İstihbari bilgiler sonrasında İsrail, Hamas üyelerinin olduğu bir noktaya saldırı düzenledi. Bu saldırıda Yahya Sinvar ile birlikte Hamas kanadından iki önemli ismin daha öldürüldüğü bilgisi var. İsrail’in saldırganlığı devam ediyor ve komutanlara karşı ciddi saldırılar sonrasında da ortaya çıkan kayıplar söz konusu” diye konuştu.  

İsrail’in Suriye’nin Türkiye’ye 70 kilometre uzaklıkta bulunan Lazkiye kentini vurduğu iddiaları da Ekol Masası’nda değerlendirildi. İsrail’in Lazkiye’yi hedef aldığı yönünde gelişmelerin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “İsrail’in saldırganlığı Türkiye’yi de içine almaktadır” sözleri programda izleyicilere hatırlatıldı.

“CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN ALTINI ÇİZDİĞİ İSRAİL TEHDİDİNİ HATIRLATAN BİR SALDIRI”

Ekol TV Dijital Yayınlar Koordinatörü Aziz Akova, “Lazkiye çok stratejik bir noktada. Türkiye'ye 70 km uzaklıkta bir nokta. Vaat edilmiş topraklar 6 Ekim’den beri konuşulan bir konu. İlk kez siyaseten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından dile getirilen ve bir risk teşkil ettiği gözler önüne serilen bir konu. Vaat edilmiş topraklar defalarca konuşuldu, detaylarına hakimiz. Ama bu anlamda ciddi bir şekilde artık İsrail tarafından hazırlığı bitmiş ve harekete geçilmiş bir durum söz konusu. Bu maalesef ki Türkiye’yi de ilgilendiriyor. Dışarıdan gelen tehditleri de düşünecek olursak Türkiye’nin dirayetli durmasına da ihtiyaç olduğunu gözler önüne seriyor. Erdoğan'ın son günlerde altını çizdiği İsrail tehdidini hatırlatan bir saldırı” ifadelerini kullandı.